KONTROVERZNÝ krok základnej školy: Žiaci jedli kobylky a červy priamo na hodine, FOTO
Hmyz mnohí označujú za potravinu budúcnosti. Na českej škole si na ňom pochutili v rámci hodiny prírodopisu.

Hoci niektorým ľuďom príde nechutný, hmyz je vnímaný aj ako alternatívny zdroj bielkovín. Práve on by v budúcnosti mohol predstavovať potenciálne lacný a udržateľný zdroj potravy.
Na jednej z českých škôl si na hmyze pochutili priamo v rámci výučby.
Ochutnali kobylky aj červy
„Na hodinách prírodopisu sa v 6. B venujeme hmyzu a chceme hmyz poznať najlepšie všetkými zmyslami. Preto sme usporiadali ochutnávku cvrčkov, kobyliek i červov,“ ZŠ a MŠ Kamenický Šenov o tom informovala na sociálnej sieti.
„Pozvali sme na hodinu našu triednu učiteľku a polovicu 9. B. Najskôr sme sa trochu ostýchali, ale nakoniec sme ochutnali všetko a veľmi sme si hodinu užili,“ uvádza škola, ktorej krok môžu mnohí ľudia vnímať ako kontroverzný.
Súhlasili by ste s tým, aby vaše dieťa v rámci výučby ochutnalo hmyz? Vyjadriť sa môžete v ankete pod textom.
Ďalšie aktuálne správy
