han Magazín

Kollár sa zastal NADÁVAJÚCEHO Merčiaka a poslal mu odkaz: Aj keď pi**jete, viete zaujať!

Populárny športový komentátor Marcel Merčiak sa stal nechcene hitom internetu. Môže za to záznam z jeho "výbuchu" počas debaty s kolegami, v ktorom mu rupli nervy.

Ilustračný obrázok k článku Kollár sa zastal NADÁVAJÚCEHO Merčiaka a poslal mu odkaz: Aj keď pi**jete, viete zaujať!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

O nikom inom sa teraz nehovorí na Slovensku tak, ako práve o Merčiakovi z RTVS. Aj napriek tomu, že pri výmene názorov v internej komunikácii použil niekoľko škaredých vulgarizmov, ľudia sa ho zastávajú. Pridal sa k nim aj predseda NR SR Boris Kollár.

Čo sa stalo?

Záznam, ktorý sa nemal dostať na verejnosť, zachytáva nahnevaného a vytočeného Merčiaka. Ten vybuchol počas komentovania zimnej olympiády v Pekingu, kedy si s kolegami vymieňali názory. Stalo sa tak v momente, keď nebol online, ale spŕška vulgarizmov toho najhrubšieho zrna vypadla z jeho úst hneď niekoľkokrát.

„Prečo ste ma tak zarezali do pi** Braňo. Vidíte, že je tam 13.00 do pi, ale necháte ma k*****u povedať! Krista Boha vám do pi**. Už som naozaj na*****tý,“ hovorí Merčiak v zázname.

Článok o nadávajúcom komentátorovi si môžete pozrieť TU.

Stanovisko RTVS

Televízia RTVS, kde je moderátor a komentátor zamestnaný, poskytla k incidentu vyjadrenie. „Veľmi nás mrzí, že nedorozumenia zapríčinené vysokým pracovným nasadením, v náročných a vypätých podmienkach, viedli k vyostrenému konfliktu a zverejneniu nahrávky. Štandardne sú prípadné konflikty na pracovisku riešené interne a mrzí nás, že niekto zo zamestnancov sa rozhodol situáciu riešiť zverejnením súkromnej konverzácie na internete a tým uškodiť kolegovi a zároveň aj RTVS ako inštitúcii. Vzniknutú situáciu ohľadom úniku nahrávky, ako aj samotnú komunikáciu medzi zamestnancami budeme riešiť interne,“ uviedla hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

Ďalšie aktuálne témy

Veľký profík

Merčiak je širokej verejnosti dobre známy a jeho hlas si už niekoľko rokov spájame s veľkými úspechmi slovenských športovcov. Ako to je na Slovensku zvykom, podobné aféry sa na sociálnych sieťach skončili „hejtovaním“, no teraz sa nič také nedeje. Naopak, Marcelovi vyjadruje veľké množstvo ľudí podporu.

"Celá situácia ma ľudsky veľmi mrzí, pod tlakom emócií som reagoval nevhodným spôsobom. Momentálne sa však musím viac sústrediť na prácu. Vo vypätých situáciách vznikajú aj problémy. Verím, že si ich v pokoji vykomunikujeme,“ vyjadril sa Merčiak pre Nový čas. Pohotovým a slušným spôsobom zareagoval na kauzu a ďalej ju nerozoberal.

Podpora od Kollára

Aj líder Sme rodina sa pri tejto téme pozastavil. „Aspoň vieme, že aj Merčiak je len človek. Odkaz všetkým hejterom. Vám sa nikdy také niečo nestalo niekde v súkromí, či v aute, keď vás niekto naštve? Proste mu rupli nervy a vyventiloval sa. Za mňa je Merčiak jeden špičkový športový komentátor a tento úlet mu rád prepáčim,“ napísal Boris Kollár v príspevku na sociálnej sieti.

Predseda parlamentu si dokonca zavtipkoval. „Pán Merčiak, musím uznať, že aj keď pi**jete, máte skvelú kadenciu a viete poslucháča zaujať. Myslím si, že ste sa u nás na Slovensku stali druhý raz nesmrteľný,“ uviedol Kollár. O tom, kto interný záznam zverejnil na internete, si politik myslí toto: „Nebolo to vo vysielaní, ale poriadny ľudský odpad to zverejnil, aby Marcela Merčiaka poškodil a to sa medzi kolegami nerobí.“


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM