Tomáš Šuhajda Magazín

Keď máte pocit, že ste už videli naozaj všetko: NAJŠIALENEJŠIE zmrzliny vás vyvedú z omylu!

Aj na Slovensku sa stretávame s čoraz exotickejšími a nezvyčajnejšími zmrzlinami, ale to, čo sa dá nájsť vo svete, by vám ani nenapadlo.

Ilustračný obrázok k článku Keď máte pocit, že ste už videli naozaj všetko: NAJŠIALENEJŠIE zmrzliny vás vyvedú z omylu!
Zdroj: Unsplash.com

Kedysi sa nám zdala nezvyčajnou aj šmolková zmrzlina, ktorá je dodnes medzi deťmi mimoriadne obľúbená a napríklad niekde na Jadrane ju už premenovali na Facebook zmrzlinu. Dnes nás už neprekvapí ani to, keď v ponuke v rámci Slovenska uvidíme zmrzlinu s pivovou či bryndzovou príchuťou.

To všetko je ale ešte nič oproti zmrzlinám, ktoré sa dajú nájsť vo svete. Zdá sa, že v tomto biznise sa kreativite medze nekladú. Nemusí pritom ísť o samotné príchute. Veď sa presvedčte sami. Vybrali sme päť tých najšialenejších zmrzlín z rôznych kútov sveta.

Špagetová

Začnime zľahka. Táto zmrzlina nemá žiadnu zvláštnu príchuť a vo väčšine prípadov je vanilková. Čo ju robí zvláštnou, je jej forma. Zmrzlina totiž pripomína špagety. Nechýba omáčka a parmezán, samozrejme opäť len naoko v podobe doplnkov, ktoré sa k zmrzline zaručene hodia. Je pomerne rozšírenou a nespája sa s konkrétnou krajinou či výrobcom.

Vrabčia aj papagájová

V Tokiu nájdete podnik, ktorého majiteľka je veľkou milovníčkou vtáctva. Všetky dobroty, čo tam nájdete, majú s touto oblasťou niečo spoločné. Nemusíte sa však obávať, v zmrzline žiadne perie nie je. Príchuť každej zmrzliny je namixovaná podľa toho, čo má konkrétny druh rád. Rôzne ovocie, orechy a podobne.

Ustricová

Ustricová zmrzlina je jednou z najstarších v tomto článku. Objavila sa totiž už začiatkom 19. storočia v jednej kuchárskej knihe. Vznikla z receptu na smotanovo-ustricovú polievku, ktorú kuchár nechal zamraziť a necielene tak dal svetu novú príchuť zmrzliny.

Pizza zmrzlina

Kým v prípade špagetovej zmrzliny ide len o formu a nie príchuť, pizza zmrzlina sa snaží priblížiť alebo chuťou aspoň pripomenúť jedlo, ktoré patrí k celosvetovo tým najznámejším. Výrobca Van Leeuwen v New Yorku vychádza zo syrovej zmrzliny, ktorú má už dlhodobo v ponuke a kombinuje ju s paradajkovým že­lé.

Cikádová

Začali sme zľahka a zakončíme to tou najšialenejšou. Zmrzlinou s príchuťou cikády. To je ten hmyz, ktorý často počujeme, ale nevidíme. Výrobca zmrzliny skombinoval sušené cikády s čokoládou a hnedým cukrom. Napodiv bol z toho slušný hit. Možno aj preto, že zmrzlina chutí v podstate ako čokoládová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM