Monika Hanigovská Magazín

Žena trpela RAKOVINOU a zostávali jej tri roky života: Akou liečbou PORAZILA chorobu?

Lekári jej oznámili, že jej ostávajú posledné roky života. No Judy vyskúšala inú liečbu a po piatich mesiacoch porazila rakovinu.

Ilustračný obrázok k článku Žena trpela RAKOVINOU a zostávali jej tri roky života: Akou liečbou PORAZILA chorobu?
Zdroj: YouTube.com/Reprofoto CBS News

Judy Perkins (56) z Floridy na verejnosti vyrozprávala svoju skúsenosť s rakovinou. Žena sa dozvedela o zákernej chorobe prvýkrát v roku 2003, keď jej lekári diagnostikovali rakovinu prsníka, ale v nultom štádiu.

Zdrvujúca správa

Judy následne podstúpila mastektómiu – teda amputáciu prsníka, chemoterapiu a hormonálnu terapiu. Choroba ju však aj tak dobehla.

V roku 2013 si vypočula od doktorov zdrvujúcu správu – že má rakovinu prsníka v poslednom 4. štádiu. Tí ju zároveň upozornili na to, že jej ostali približne tri roky života.

Informuje o tom Mirror. Judy si skúšala predlžiť život a dva roky sa liečila chemoterapiou. Choroba však pokročila a jej v tele vznikla „veľká kopa nádorov“.

Nechcela sa zmierniť s rozsudkom smrti a v roku 2015 vyskúšala experimentálnu liečbu v National Institute of Health (v Národnom inštitúte zdravia).

Vyliečila ju imunoterapia

Ako prebiehala liečba? Vedci jej odobrali vlastné imunitné bunky a rozmnožili ich v laboratóriu a potom jej vpichli 80 miliárd takýchto buniek. Jej stav sa začal veľmi rýchlo zlepšovať a Judy sa cítila lepšie a lepšie.

Len päť mesiacov od liečby zaznamenali vedci fantastické výsledky! Ukázalo sa, že pacientka nemá rakovinu. Judy žije prítomnosťou a život si užíva: „Nemrhám čas obavami, či sa mi rakovina vráti. Cítim sa vyliečená. Cítim sa úžasne,“ vyznala sa pre Survivor net.

Judy odvtedy chodí raz za rok na lekársku prehliadku. „Všetko zostalo v mojom tele veľmi pokojné, za čo som veľmi vďačná.“ Žena, ktorá už dávno prekročila svoje posledné tri roky života si nateraz vychutnáva spoločnosť manžela a detí, ktoré môže vidieť naďalej vyrastať.

Rakovina medzi ženami

„V roku 2020 bolo na celom svete diagnostikovaných asi 2,3 milióna žien s rakovinou prsníka a 685-tisíc z nich zomrelo. Každých 14 sekúnd je niekde na svete diagnostikovaná žena s rakovinou prsníka,“ upozorňuje Breast Cancer Statistics.

Na Slovensku žije s rakovinou prsníka viac ako 30-tisíc žien, pričom ročne jej podľahne asi 900 z nich. Poukazuje na to aliancia s názvom Nie rakovine.

Zdroj: YouTube.com

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM