Monika Hanigovská Magazín

Jeseň je sezóna VYPADÁVANIA VLASOV: Čo robiť, aby ste všade nenachádzali chumáče?

Na jeseň na sebe často pozorujeme úbytok z koruny krásy. Posilnite svoje vlasy v tomto kritickom období.

Ilustračný obrázok k článku Jeseň je sezóna VYPADÁVANIA VLASOV: Čo robiť, aby ste všade nenachádzali chumáče?
Zdroj: pixabay.com

Sezónne vypadávanie vlasov nás dokáže najviac potrápiť na jar a jeseň. Je štandardné, ak za deň stratíme 80 až 100 vlasov, a to za predpokladu, že opäť dorastú.

No mali by ste spozornieť, ak nachádzate viac chumáčov pri šampónovaní, počas česania a pri úprave vlasov. Zbierate väčšie množstvá na podlahe či vankúši?

1) Masáž vlasovej pokožky

Azda najlacnejšou metódou, ako sa pokúsiť o hustejšie vlasy, je masáž pokožky hlavy. Počas umývania vlasov zatlačte na hlave končeky prstov, podporíte prietok krvi. Na trhu nájdete množstvo ručných masážnych prístrojov, ktoré dokážu efektívne odstrániť odumreté kožné bunky a zlepšiť rast vlasov.

2) Olej proti plešatosti?

Levanduľový olej zaznamenal úspech v boji proti niektorým typom plešatosti. Ukázal to ešte výskum z roku 2016. Informuje o tom web National Library of Medicine. Napriek tomu je potrebné vykonať ďalšie štúdie. Voňavý olejček v zriedenej forme však môžete vyskúšať už teraz. Ak pocítite alergické reakcie, prestaňte ho používať.

3) Biotín

Názov pochádza z gréckeho slova bios, teda žiť. Vitamín krásy zachováva energiu a vitalitu, pomáha unavenej pokožke aj padajúcim vlasom. Nenájdete ho prirodzene v tele, a preto ho musíte dopĺňať prostredníctvom stravy a výživových doplnkov.

Vitamín B7 sa nachádza v potravinách, ako sú orechy, šošovica, mlieko, pečienka, kapusta či napríklad špenát.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM