ELA Správy Zo Slovenska

Jeden z najväčších dodávateľov KUCHÝŇ na Slovensku ohlásil náhly KRACH

Spoločnosť Oresi Slovakia oznámila, že vzhľadom na nepriaznivú ekonomickú situáciu na trhu sa rozhodla ukončiť obchodné aktivity na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Jeden z najväčších dodávateľov KUCHÝŇ na Slovensku ohlásil náhly KRACH
Zdroj: Pexels.com

„Veľmi nás táto situácia mrzí a plne chápeme ťažkosti, ktorým môžu čeliť naši zákazníci, najmä tí, ktorí už zaplatili zálohu na kúpnu cenu,“ uvádza spoločnosť na svojej webovej stránke. Firma tvrdí, že zákazníci, ktorí zaplatili zálohu, o svoje kuchyne neprídu.

Značka Oresi začala na slovenskom trhu pôsobiť v roku 2009, keď založila eseročku Oresi Slovakia. Pôvodom česká skupina sa zaraďovala medzi najväčších hráčov na domácom trhu.

Hoci na Slovensku dosahovala miliónové tržby, väčšinou bola v strate. Figuruje aj medzi dlžníkmi Sociálnej poisťovne, dodáva index.sme.sk.

Ako postupovať?

„Spoločnosť SITINA CZ, ktorá je dohodnutým partnerom značky Oresi, prisľúbila maximálnu podporu pri zabezpečení dodávok tovaru našim zákazníkom, vrátane dopravy a montáže. Zákazníci, ktorí majú na Slovensku zaplatenú zálohu na kúpnu cenu, môžu kontaktovať spoločnosť SITINA CZ,“ uvádza Oresi Slovakia.

Firmu už na sociálnych sieťach nenájdete, je viac-menej isté, že skončí v konkurze.

Značka Oresi začala na slovenskom trhu pôsobiť v roku 2009, založila eseročku Oresi Slovakia. O dva roky mala na Slovensku 11 predajní, zväčša v obchodných centrách. Patrili k najväčším hráčom na domácom trhu. Na začiatku dosahovali niekoľko miliónové zisky, potom ich tržby začali klesať.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM