han Rôzne

HRÔZOSTRAŠNÉ ráno v Bratislave: Polícia vyšetruje, ako muža zlisovalo smetiarske auto

Muža neznámej totožnosti, ktorý sa mal nachádzať v smetnej nádobe na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, v piatok ráno pravdepodobne zlisovalo smetiarske auto.

Ilustračný obrázok k článku HRÔZOSTRAŠNÉ ráno v Bratislave: Polícia vyšetruje, ako muža zlisovalo smetiarske auto
Zdroj: Facebook.com/Mestská polícia Bratislava

O tragédii v centre hlavného mesta sme vás informovali v tomto ČLÁNKU. Viac k prípadu prezradila polícia.

Tragédiu už vyšetruje polícia, ktorá avizuje trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Podľa doterajších informácií malo dôjsť krátko po 06.00 h počas manipulácie pracovníkov likvidácie odpadu so smetnou nádobou k usmrteniu neznámej osoby v zbernej časti smetiarskeho vozidla. Muž doposiaľ neznámej totožnosti sa mal nachádzať v smetnej nádobe, ktorá bola vysypaná a následne jej obsah zlisovaný vo vozidle,“ načrtol hovorca.

Reakcia spoločnosti OLO

Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) priblížila, že k tragédii došlo pri odvoze zmesového komunálneho odpadu z dvora. „Po presune kontajnerov k zberovému vozidlu a vysypaní obsahu kontajnerov posádka zistila, že sa do lisovacej časti vozidla dostala okrem odpadkov aj osoba. Napriek okamžitej reakcii zamestnancov OLO, ktorí lis zastavili a zavolali všetky záchranné zložky, muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ informovala Zuzana Balková, manažérka externej komunikácie.

Predseda predstavenstva OLO Ivan Sokáč vyjadril v súvislosti s tragédiou úprimnú sústrasť.

„Žiaľ, práve v chladných mesiacoch sa stáva, že ľudia bez domova hľadajú útočisko v zberných nádobách, predovšetkým na triedený odpad. Budeme hľadať cesty, ako takýmto mimoriadnym situáciám v budúcnosti predchádzať,“ do­dal.

Na mieste tragédie bola aj hliadka mestskej polície pre prípad poskytnutia potrebnej asistencie už zasahujúcim hasičom, záchranárom a príslušníkom Policajného zboru. „Mestskí policajti po príchode na Hviezdoslavovo námestie poskytli spoluprácu záchranným zložkám v podobe zabezpečovania miesta udalosti,“ načrtla hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM