ELA Zo zahraničia

HROZNÝ zážitok pre rodičov: UTIEKOL im kočík s bábätkom, 3-mesačné dieťa zomrelo

Česká polícia rieši smutný prípad, ktorý sa stal cez týždeň v Peci pod Sněžkou. Dojča malo cestou k lanovke vypadnúť z utekajúceho kočíka.

Ilustračný obrázok k článku HROZNÝ zážitok pre rodičov: UTIEKOL im kočík s bábätkom, 3-mesačné dieťa zomrelo
Zdroj: pixabay.com

Podľa informácií iDnes.cz dieťa zomrelo. Policajti preto pátrajú po svedkoch, ktorí v stredu okolo 12:30 videli cestou k lanovke v Peci pod Sněžkou utekajúci kočík, z ktorého vypadlo dojča.

Zrejme nedopatrením a nepozornosťou rodičov sa pravdepodobne kočík rozbehol na vyhliadke a oni ho už nedokázali zastaviť.

„Žiadame prípadných svedkov tejto udalosti, aby bezodkladne zavolali na linku 158. Bližšie informácie k prípadu bohužiaľ nemožno uviesť,“ povedala hovorkyňa hradeckej polície Iva Kormošová. Prípad je podľa nej vo fáze preverovania.

Hovorkyňa hradeckých zdravotníckych záchranárov Lucie Hanušová potvrdila, že na mieste boli štyri výjazdové skupiny. Podrobnosti uvádzať nechcela aj s odkazom, že išlo o dieťa. Pri lanovke, kúsok za obývanou časťou, zasahovala aj horská služba a leteckí záchranári s vrtuľníkom.

„Máme informáciu, že na mieste sa mal vyskytovať manželský pár z Nemecka vo veku okolo 65 rokov,“ povedala pre TN.cz policajná hovorkyňa Karolína Macháčková. „Bližšie informácie k prípadu, bohužiaľ, nemožno uviesť,“ dodala.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM