Zo zahraničia

HRÔZA v Chorvátsku: Po STREĽBE v domove dôchodcov hlásia niekoľko MŔTVYCH

Chorvátskom otriasla obrovská tragédia.

Ilustračný obrázok k článku HRÔZA v Chorvátsku: Po STREĽBE v domove dôchodcov hlásia niekoľko MŔTVYCH
Zdroj: X.com/MUP-RH

V chorvátskom meste Daruvar došlo k nepredstaviteľnej tragédii. Ako informuje Jutarnij list, o 10.10 hodine prijala polícia oznámenie, že v domove dôchodcov muž pomocou strelnej zbrane zranil a usmrtil niekoľko ľudí.

Päť ľudí zomrelo, ďalších päť je zranených.

Zabil mamu a aj ďalších ľudí

Útočníkom mal byť 51-ročný bývalý vojak. Jednou z obetí je jeho matka a niekoľko klientov a zamestnancov domova. Jeden zo zranených je v kritickom stave. Ďalší by mali byť mimo ohrozenia života.

Zamestnanec neďalekej predajne médiám opísal, ako do obchodu pribehli dvaja zamestnanci domova dôchodcov. Jeden mal poranené oko, ďalší strelné poranenie hrudníka.

Prišiel do kaviarne

Keďže jeden zo zranených vraha spoznal a videl ho vchádzať do neďalekej kaviarne, okamžite zalarmovali políciu. Ďalšia svedkyňa opísala, ako začula výstrely. Jej sused videl vraha, ako prišiel do kaviarne, sadol si a povedal „Teraz som ich všetkých pozabíjal.“

„Sme šokovaní z tejto tragickej udalosti v domove dôchodcov v Daruvare. Rodinám zosnulých vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Útočníka chytili. Vyšetrovanie prebieha,“ napísalo vedenie mesta.

„Sme zhrození z vraždy piatich ľudí v Domove seniorov v Daruvare. Vyjadrujeme sústrasť rodinám obetí a dúfame v uzdravenie zranených. Očakávam, že príslušné orgány zistia všetky okolnosti hrozného zločinu,“ napísal chorvátsky premiér Andrej Plenković.

Správu aktualizujeme!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM