TOS Zo zahraničia

V NHL riešia PROBLÉM: Kanadský brankár si nedal dúhový dres na podporu LGBTQ+

Kanadský hokejový brankár z tímu San Jose Sharks James Reimer sa rozhodol nenastúpiť na rozkorčuľovanie v špeciálnom dúhovom drese na podporu LGBTQ komunity.

Ilustračný obrázok k článku V NHL riešia PROBLÉM: Kanadský brankár si nedal dúhový dres na podporu LGBTQ+
Zdroj: Unsplash.com , TASR/Milan Kapusta

Reimer je druhým hráčom kanadsko-americkej NHL v tejto sezóne, ktorý odmietol obliecť si na rozkorčuľovanie tento špeciálny dúhový dres. Prvým sa stal Ivan Provorov z Philadelphie Flyers.

Všetci sú vítaní

Brankár vo svojom vyhlásení uviedol, že sa rozhodol na základe svojho kresťanského presvedčenia a dodal, že vždy sa snažil ku každému pristupovať s rešpektom a že členovia komunity LGBTQ by mali byť v hokeji vítaní.

„V tomto konkrétnom prípade som sa rozhodol nepodporovať niečo, čo je v rozpore s mojimi osobnými presvedčeniami, ktoré sú založené na Biblii, mojej najvyššej autorite v živote,“ povedal Reimer.

Sklamaní organizátori

Organizácia, ktorý stojí za touto iniciatívou s dresmi v rámci projektu „You can play“ tvrdí, že náboženstvo a rešpekt nie sú vo vzájomnom rozpore. „Sme sklamaní, keď sa náboženstvo používa ako dôvod nepodporovať našu komunitu,“ uviedla organizácia.

„Nosenie dúhových dresov, ako každý iný príležitostný dres, nie je o osobných pocitoch športovca, ale skôr gesto od tímu, že komunita je v aréne a športe vítaná,“ vysvetlili svoj postoj organizátori.

Titulné foto: archív / ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM