Zo zahraničia

HOROR v Nemecku: Zrútila sa časť hotela, SMRŤ pod troskami! FOTO

V Nemecku sa zrútila časť hotela, pod troskami zahynul najmenej jeden človek.

Ilustračný obrázok k článku HOROR v Nemecku: Zrútila sa časť hotela, SMRŤ pod troskami! FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/DPA

V meste Kröv v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko sa v utorok neskoro večer z neznámych dôvodov zrútila časť hotela. Pod ruinami zahynul najmenej jeden človek a ďalších asi osem zostalo uväznených, informovala v stredu miestna polícia.

Kritický stav

Ako spresnila agentúra DPA, na mieste nešťastia zasahujú záchranári a hasiči, ktorým sa s niekoľkými uviaznutými podarilo nadviazať kontakt. Niektorí z nich sú údajne v kritickom stave. Momentálne prebiehajú práce na ich záchranu.

Podľa verejnoprávnej televízie SWR je na mieste aj jednotka s pátracími a záchranárskymi psa­mi.

Uviazli v troskách

Jedno poschodie budovy sa zrútilo v utorok približne o 23.00 h. Nachádzalo sa v ňom 14 ľudí, piatim sa podarilo dostať z budovy bez zranení, ale ďalších deväť v troskách uviazlo, uviedla polícia.

Televízia SWR uviedla, že hasiči spočiatku nemohli do budovy vstúpiť pre riziko jej úplného zrútenia. Z tohto dôvodu boli evakuované aj susedné domy.

Nateraz nie je jasné, čo spôsobilo čiastočné zrútenie budovy hotela. Záchranné služby boli privolané v utorok neskoro večer. Jeden z očitých svedkov pre SWR uviedol, že v jednej z miestností sa pod ním náhle prepadla podlaha.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

V Nemecku sa zrútila časť hotela
5
Galéria
Zdroj: TASR/DPA
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM