Ľubomír Hudačko Politika

HAJZEL! Matovič PERLIL na Fica aj Pellegriniho: Ten mu odkázal, že je blázon POŠAHANÝ!

V parlamente počas odvolávania ministra vnútra Romana Mikulca padli výrazy ako "blázon pošahaný" či "novodobý Hitler". V hlavnej úlohe Igor Matovič.

Ilustračný obrázok k článku HAJZEL! Matovič PERLIL na Fica aj Pellegriniho: Ten mu odkázal, že je blázon POŠAHANÝ!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Minister vnútra Roman Mikulec čelí v parlamente ďalšiemu odvolávaniu. Priestor na jeho obranu aj divoké vyjadrenia dostal aj minister financií Igor Matovič.

„Matovič sa počas rozpravy rozčúlil a Petra Pellegriniho obvinil, že keď bol premiérom, podľa Matoviča uplácal svojich ochrankárov peniazmi z trezoru úradu vlády,“ citujú tvnoviny.sk.

Pellegrini: Blázon pošahaný

Nie je však jasné, čo presne mal na mysli. Viac informácií o tomto prípade sa zatiaľ nevie.

Matovič bol prvý, kto o ňom informoval verejnosť a nepredložil žiadne dôkazy. Tvrdí, že o korupcii na úrade vlády si hovorili všetci Pellegriniho ochrankári.

Pellegrini obvinenia odmieta. „To nemôže tak fungovať, že nejaký blázon pošahaný tu niečo povie a my sa musíme vyviňovať,“ reagoval.

Horúcej stredajšej téme sa venovali aj ďalšie médiá. Portál startitup.sk priblížil, že Matovič počas rečnenia označil Pellegriniho za „Vagabunda, ktorý rozkrádal naše verejné peniaze, naše verejné statky, keď henten vagabund bol vedúci úradu vlády, nosil domov roličky 500-euroviek z Úradu vlády SR a šporil si ich v šálkach v kuchynskej linke," povedal.

Matovič aj o Hitlerovi

Označil ich za vrahov, mafiánov a zlodejov.

„Henten hajzel, čo tu stál, to je novodobý Hitler. Lebo človek, ktorý dovolí systematicky rozkrádať krajinu, ktorý počas jeho vlád s Pellegrinim rozkradli 30 miliárd eur, tak ten má chuť a schopnosť kázať o morálke?“ zhrnul ďalšie výroky startitup.sk.

Igor Matovič a jeho ostrý prejav v NR SR začal búriť aj ostatných poslancov, ktorých musel predseda Národnej rady SR Boris Kollár napomínať. Neskôr mu však iní poslanci začali tlieskať.

"Mali by ste držať hubu,“ povedal ešte Matovič poslancom Smeru-SD ako aj Hlasu-SD.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM