Správy Zo zahraničia

Grécko sužujú ničivé horúčavy. Vyžiadali si dokonca už aj OBETE

Masa horúceho vzduchu z Afriky priniesla do Grécka prvú tohtoročnú vlnu tropických horúčav.

Ilustračný obrázok k článku Grécko sužujú ničivé horúčavy. Vyžiadali si dokonca už aj OBETE
Zdroj: TASR/AP

Úrady varujú obyvateľov a turistov pred nebezpečenstvom a prijímajú opatrenia na ochranu zdravia. Vysoké teploty si vyžiadali 3 obete a ďalší sú nezvestní, informuje iMeteo.sk.

Extrémne horúčavy

Grécko čelí extrémnym horúčavám, ktoré majú tragické následky. Vyžiadali si už niekoľko úmrtí turistov. Grécko čakajú veľmi zložité podmienky počas letnej sezóny.

Teploty v Grécku presahujú +38 °C. Grécke úrady museli vydať prísne varovania pre obyvateľov aj návštevníkov, informuje britský portál The Independent.

Obľúbená turistická destinácia aktuálne zažíva najskoršiu zaznamenanú vlnu horúčav. Portál Euronews informuje, že teploty už tri dni po sebe presahujú +38 °C. V dôsledku vysokých teplôt museli zatvoriť hlavné turistické atrakcie vrátane historickej Akropoly v Aténach.

Keď návštevníci čakali v rade na túto pamiatku, tak odpadávali. Grécka vláda zvýšila výstrahu pred horúčavami na tretí stupeň a prosí obyvateľov, aby pracovali z domu a vyhýbali sa pobytu vonku.

Horúčavy si vyžiadali obete

Nezvestného holandského turistu našli v sobotu skoro ráno mŕtveho na gréckom ostrove Samos. S pomocou hasičského dronu našli v rokline asi 300 metrov od miesta, kde ho v nedeľu naposledy videli, telo 74-ročného turistu, ktorý v horúčave ťažko kráčal.

Na Kréte 5. júna zomrel na infarkt ďalší 67-ročný turista z Holandska. Miestne médiá uviedli, že príčinou jeho smrti bolo zlyhanie srdca v dôsledku vysokej teploty.

O deň neskôr, tiež na Kréte, zomrel pri prechádzke po prázdnej pláži 70-ročný turista z Francúzska. Vo štvrtok muž opustil svoj hotel na Kréte sám a našli ho mŕtveho neďaleko archeologického náleziska pri meste Malia, asi 30 kilometrov od Heraklionu

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM