Monika Hanigovská Magazín

Fotogenická dedina nezvládla nápor turistov: Proti „lovcom selfie“ postavila pred výhľad PLOT!

Malebná obec zažíva nával turistov a preto tamojší starosta zakročil. V obľúbenej lokalite nechal vystavať bariéru.

Ilustračný obrázok k článku Fotogenická dedina nezvládla nápor turistov: Proti „lovcom selfie“ postavila pred výhľad PLOT!
Zdroj: Instagram.com/visithallstatt

Rakúska obec Hallstatt je vyhľadávanou lokalitou, ktorú navštevuje čoraz viac turistov pre jej malebné scenérie a krásne fotogenické panorámy. No predstavitelia samosprávy sa rozhodli, že zakročia proti vyhľadávačom selfie fotiek. V ikonickej dedinke pribudla bariéra proti foteniu vo forme drevenej zátarasy.

Bariéra znemožňuje turistom urobiť si fotku na obľúbenom mieste s výhľadom na jazero a alpskú panorámu.

Hluk a …

Tamojší obyvatelia sa „stále sťažovali na hluk“ a veľké množstvo ľudí, ktorí sa tlačili s vidinou peknej fotky na jednom mieste. Informoval o tom portál Salzburg24. Obyvatelia preto očakávajú, že zátarasa tento problém aspoň čiastočne vyrieši.

Zatiaľ len na skúšku?

Ako pripomenul starosta obce Alexander Scheutz, ide o skúšobný plot a obmedzenie turistov na tomto mieste nebude pravdepodobne trvalé. Vyzerá to tak, že novinka je len v testovacej fáze.

Ako reagujú Rakúšania na plot? „Ľudia žijú s radosťou z príjmov cestovného ruchu… Vo svete sa dedina propaguje už desaťročia,“ reaguje na Twitteri istá Frida.

„Mohli ten plot urobiť krajším. Mohli tam postaviť plot z plastových panelov. Ale takto to býva, keď chcete peniaze, ale hostí nie,“ myslí si zase Peter.

Rakúska obec Hallstatt, ležiaca pri Hallstattskom jazere, je vyhľadávanou atrakciou. Malú dedinku ročne navštívi približne milión turistov.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM