ELA Správy Zo Slovenska

FOTO: Slováci sa zobudili do nedeľnej SPÚŠTE, mestá a obce zaliala voda, EVAKUÁCIA ľudí

Počas noci zo soboty na nedeľu doslova lialo ako z krhly.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Slováci sa zobudili do nedeľnej SPÚŠTE, mestá a obce zaliala voda, EVAKUÁCIA ľudí
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky , TASR

Pod vodou sa ocitlo mnoho ulíc aj aj domov v známom pútnickom meste Marianka, ale aj v Holíči. Silný lejak tak po sebe zanechal nemalé škody, informuje iMeteo.sk.

Počas sobotňajšej noci to v mnohých obciach a mestách vyzerá ako po poriadnej spúšti. Zrážky boli počas noci tak intenzívne, že zaplavovali ulice, ale aj rodinné domy.

Polícia pomáha pri evakuácii obyvateľov piatich domov v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves a približne 100 osôb v obci Kuchyňa v okrese Malacky. Dôvodom sú nepriaznivé poveternostné podmienky. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

V okrese Skalica sa mesto Holíč a obec Radošovce ocitli pod vodou. V Obci Radošovce v nedeľu ráno masy dažďovej vody a vody z vyliatych potokov zaplavili doteraz najmenej 50 domov.

Kriticky ohrozené veľkou vodou sú podľa primátora Čadce Mateja Šimáška viaceré mosty v meste, predovšetkým na Horelici. Množstvo vody v rieke Kysuca označil za obrovské. Do záchranných prác sú zapojené všetky dostupné zložky aj technika. Radnica verí, že postupne bude rieka kulminovať.

Fotogaléria: Pozrite si, ako to vyzerá v nedeľu na kritických miestach na Slovensku.

V Čadci stúpla hladina vody, problémy majú aj iné mesta na západe
47
Galéria

📸FOTO Z MIEST, KDE JE SITUÁCIA NAJHORŠIA: ZÁHORIE BOJUJE S PRÍVALOM VODY🌧️ 👮🏻‍♂️ Polícia upozorňuje vodičov na uzavreté...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Sunday, September 15, 2024

Súvisiace články

Zdroj: imeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM