han Politika

Fico vyšiel s pravdou von: Odôvodnil, prečo nenosí respirátor, ale siaha po ŠTÍTE!

Už niekoľko týždňov platí na Slovensku nariadenie o nosení respirátorov namiesto rúšok. Predseda strany Smer-SD Robert Fico však máva aj ochranný štít. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Fico vyšiel s pravdou von: Odôvodnil, prečo nenosí respirátor, ale siaha po ŠTÍTE!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Tlačová konferencia opozičnej strany sa konala v Prešove a video z nej priniesol portál pluska.sk. Na konci záznamu prišla novinárska otázka na lídra Smeru ohľadom jeho štítu, ktorý niekedy nosí namiesto rúška či respirátora.

Reakcia na štít

„Pán redaktor, budem vždy pripravený niesť zodpovednosť za svoje konanie, ale mám vždy primerané odôvodnenie. Zaujímavé, že nikto sa neopýtal Matoviča, keď bol na svadbe bez všetkého. No, ja som vždy predmetom takýchto otázok…“ reagoval Fico a pokračoval: „Rozhodol som sa, že na tlačových konferenciách budem používať tento štít. Pozrite sa na televíziu, kde nemajú rúška…“

Aj v televízii

„Ak teda môžu napríklad v zábavných reláciách našich televízii mať takéto štíty, ja tiež. Mojou prácou sú rečnícke výkony, a keď mám hovoriť 30 možno 40 minút do respirátora, tak to mi rovno môžete pripraviť nitroglycerýn – aký to má význam…“ poznamenal Robert Fico.

Viac ku strane Smer-SD

Aj ďalšia otázka smerovala k Ficovi a týkala sa jeho testovania na COVID-19. „Som testovaný a ste tak chránený, ale dostal som už niekoľko predvolaní na priestupkové konanie, kde samozrejme pôjdem. Dúfam, že sa tejto chorobe vyhnem, lebo je to nebezpečné a nepríjemné,“ odpovedal niekdajší premiér.

„Tu už ľudia povystrájali strašné veci a nikto sa ich na nič nepýta… Niekto kúpi zlé testy a väčší problém je moje rúško, moje pitie koly… Ak bude mať niekto pocit, nech na mňa podá oznámenie,“ uzavrel predseda strany Smer-SD.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Koronavírus na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM