Rastislav Búgel Kultúra

Fanúšikovia smútia: ZOMREL obľúbený herec, ktorý hviezdil vo viacerých filmoch

Filmový svet zasiahla ďalšia smutná správa. Naposledy vydýchol obľúbený herec.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia smútia: ZOMREL obľúbený herec, ktorý hviezdil vo viacerých filmoch
3
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Vo veku 90 rokov zomrel Bill Cobbs, americký herec , ktorý sa za posledných 50 rokov predstavil v približne 200 filmových a seriálových úlohách.

V utorok 25. júna zomrel pokojne vo svojom dome v Kalifornii. Potvrdil to jeho brat Thomas G. Cobbs.

”Milovaný partner, skvelý brat, strýko, náhradný rodič, krstný otec a priateľ. Bill nedávno a šťastne oslávil svoje 90. narodeniny obklopený jeho milovanými. Ako rodinu nás utešuje vedomie, že Bill našiel pokoj a večný odpočinok u svojho Nebeského Otca. Prosíme vás o modlitby a povzbudenie v tomto období,” napísal na sociálnej sieti.

Bohatá kariéra

Rodák z Clevelandu slúžil osem rokov v americkom letectve ako radarový technik. Neskôr pracoval v IBM a predával aj autá. Ako 36-ročný odišiel do New Yorku, kde si chcel nájsť prácu ako herec. Robil taxikára, opravoval kancelársku techniku a predával hračky.

Hral v pouličných divadlách, kde si ho neskôr všimla televízia. Jeho prvým počinom bola televízna vzdelávacia síria Vegetable soup. Prvý film, v ktorom sa objavil, bolo Prepadnutie vlaku z Pelhamu z roku 1974.

Jeho ďalšie úlohy rýchlo pribúdali a boli ich takmer dve stovky. Slovenskí diváci si ho môžu pamätať napríklad z filmov ako Osobný strážca alebo Noc v múzeu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zomrel herec Bill Cobbs
3
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM