ELA Správy Zo zahraničia

Emotívne a šokujúce VIDEO: Traja priatelia sa naposledy objali, potom ich ZMIETLA voda

Nepriaznivé počasie nepanuje len u nás, ale aj v ďalších európskych krajinách.

Ilustračný obrázok k článku Emotívne a šokujúce VIDEO: Traja priatelia sa naposledy objali, potom ich ZMIETLA voda
Zdroj: Reprofoto Daily Mail

Mimoriadne tragicky sa skončilo stretnutie troch ľudí na severe Talianska. Vydali sa na prechádzku k rieke, ktorá sa nečakane rozvodnila. Video zachytilo, ako sa priatelia naposledy objali. Dve telá už záchranári našli, po treťom stále pátrajú, informuje iMeteo.sk.

Traja kamaráti

Dve mladé ženy a muž sa v piatok vydali na prechádzku k pláži pozdĺž severotalianskej rieky Natisone, keď sa zrazu korytom prihnalo obrovské množstvo vody. O dva dni neskôr našli záchranári mŕtve telá oboch žien. Po mladíkovi stále pátrajú.

Zábery zachytili trojicu priateľov vo chvíli, keď ich v piatok náhle obklopila voda pri prechádzke okolo rieky Natisone. Bianca, Patrícia a Kristián, ktorým bolo všetkým okolo dvadsať rokov, začali zúfalo volať o pomoc.

Prizerajúci ihneď privolali hasičov, ktorí sa ich snažili vyslobodiť pomocou povrazu. Jeden z hasičov na skupinu kričal: „Zostaňte pohromade, zhromaždite sa, objímte sa.“ V pevnom objatí sa trojica snažila udržať na nohách, ale po chvíli ich stiahol silný prúd a zmizli pod vodou.

Traja priatelia nemali šancu Následného pátrania sa zúčastnilo viac ako osemdesiat ľudí. O dva dni neskôr našli úrady mŕtve telá oboch žien, a to zhruba kilometer od miesta, kde ich voda pohltila.

Nemali šancu

Neskôr našli aj kabelku s telefónom, ktorý prezradil, že trojica v piatok popoludní volala na tiesňovú linku. Mladíka sa stále nepodarilo nájsť, preto pátranie pokračuje.

Bianca prišla do Talianska z Rumunska spolu so svojím priateľom Kristiánom na návštevu svojich príbuzných.

Jej kamarátka Patricia sa k nim pripojila, aby oslávila zloženie skúšok na Akadémii výtvarných umení v Udine. Keď po niekoľkých dňoch dažďov konečne vyšlo slnko, rozhodli sa, že pôjdu na prechádzku k pláži.

„Ocitli sa v nepredvídateľnej situácii,“ povedal starosta obce Premariacca Michele De Sebata. „Tí, čo tu žijú, poznajú rieku a vedia, ako sa podmienky môžu rýchlo zmeniť. Oni prišli, keď bolo slnečno. Nemohli tušiť, čo sa stane. Trvalo to len niekoľko minút,“ dodal.

Matka Patricie sa k nešťastiu tiež vyjadrila. „Hovorila som jej, nech nikam nejazdí, pretože bola unavená zo skúšok,“ povedala médiám. „Ona mi ale odpovedala, že si oddýchnu, zaobstará pár fotiek a nech sa nehnevám,“ citoval ju web The Mirror.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM