ELA Správy Politika

Drucker a Cigániková prichytení pri POHÁRIKU: Išlo VIAC ako o politiku, priznali obaja!

Tí, ktorí sa pred víkendom prechádzali po centre Bratislavy s otvorenými očami, možno natrafili na nevídanú politickú dvojicu sediacu pri spoločnom stole.

Ilustračný obrázok k článku Drucker a Cigániková prichytení pri POHÁRIKU: Išlo VIAC ako o politiku, priznali obaja!
Zdroj: Facebook.com/Janka Bittó Cigániková - Fungujúce zdravotníctvo

Pohľad na známe tváre z dvoch odlišných politických táborov, pokiaľ nesedia spoločne vo vláde, je mimo parlamentu raritný. O to viac možno prekvapilo súkromné stretnutie pri poháriku vína a bohatou večerou v spojení Drucker – Cigániková.

Obyvatelia Bratislavy preto zrejme ostali prekvapení, keď za jedným stolom videli exministra zdravotníctva Tomáša Druckera so Sulíkovou poslankyňou Janou Bittó Cigánikovou. Dvojicu si všimli novinári z portálu Topky.sk. Poslankyňa neskôr ukázala aj fotografiu zo stretnutia.

Čo ich spojilo?

Stretnutie Druckera a Bittó Cigánikovej sa odohralo v piatok podvečer v centre Bratislavy, na Hviezdoslavovom námestí vo vychytenej reštaurácii. Obaja si pochutnávali na alkoholickom drinku a jedle s hŕbou zeleniny. Čo politikov z dvoch odlišných strán spojilo? Črtá sa na možnú spoluprácu v prípade predčasných volieb?

“S pánom Druckerom sme sa stretli ako kamaráti, dlho sme sa nevideli. Aj som rozmýšľala, či ísť takto na verejnosť, ale nakoniec som povedala, prečo nie. Preberali sme aj politické témy týkajúce sa zdravotníctva, keďže on je bývalý minister zdravotníctva a ja šéfka parlamentného výboru pre zdravotníctvo. Zaujímalo ma, aký má k tomu celému postoj. Viac, ako politiku sme rozoberali zdravotnícke, ale aj súkromne témy,” povedala pre Topky.sk Jana Bittó Cigániková.

Neskôr fotografiu zo stretnutia zverejnila aj na sociálnu sieť a pustila sa do vysvetľovania. Nešetrila chválami na adresu Druckera.

Niet nad dobré vzťahy

„Vždy som oceňovala jeho prístupnosť k iným názorom a konštruktívny tón. Paradoxne, až neskôr, ako koaličná poslankyňa som pochopila, že to vôbec nie je samozrejmé. Postupne sa z nás stali priatelia, dokonca bol aj na mojej svadbe, či narodeninách a niekedy sa stretávame. Aj včera. Napriek rozdielnemu politickému domu aj niektorým názorom som vždy zvedavá na jeho pohľad na dianie najmä v zdravotníctve,“ uviedla Sulíkova poslankyňa.

A čo na stretnutie hovorí exminister zdravotníctva? “S pani poslankyňou sme dlhoroční kamaráti, väčšinou si však vzhľadom na pracovné vyťaženie stihneme iba napísať alebo narýchlo zavolať. Konečne sme mali čas si sadnúť a poriadne podebatovať o všetkom možnom. Samozrejme, najvážnejšou témou číslo jeden bola situácia v zdravotníctve," uviedol pre Dnes24 Tomáš Drucker.

Zdá sa, že v politike nemusí ísť iba o osočovanie, ale aj medzi politickými konkurentmi vznikajú priateľstvá.

„Ja a Tomáš Drucker sme dôkazom toho, že ak sa dvaja ľudia bavia slušne, dokážu mať dobrý vzťah, normálne a ľudsky sa stretnúť a rozprávať, napriek tomu, že majú na veľa vecí iný názor,“ zafilozofovala si poslankyňa.

A poukázala aj na opak. A to konkrétne „nepriateľstva“ jej straníckeho šéfa Richarda Sulíka a Igora Matoviča. Tí pred voľbami spoločne varili halušky a trávili spolu veľa času.

„Igor Matovič je dobrý príklad toho že sa aj s ľuďmi z koalície môžu vzťahy tak zhoršiť, lebo sa k nim nespráva ako k partnerom, ale ako k nepriateľom na život a na smrť,“ neodpustila si Bittó Cigániková narážajúc na fakt, že spomínaní páni sú aktuálne témou číslo jeden. Už o pár dní sa ukáže, či to táto vláda ustojí.

PRÍJEMNÁ DEBATA AJ NA ZDRAVOTNÍCKE TÉMY 😊 Tomáša Druckera - bývalého ministra zdravotníctva som spoznala ako jeho...

Posted by Janka Bittó Cigániková on Saturday, August 20, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM