TOS Zo zahraničia

Dramatické okamihy: Učiteľka rodila na školskej toalete, pri pôrode jej pomáhala riaditeľka!

Takýto úvod nového školského roka základná škola nečakala. Jedna z učiteliek začala rodiť a na svet pomohla bábätku aj samotná riaditeľka!

Ilustračný obrázok k článku Dramatické okamihy: Učiteľka rodila na školskej toalete, pri pôrode jej pomáhala riaditeľka!
Zdroj: Pexels.com , Unsplash.com

Ku kurióznej a zároveň dramatickej udalosti došlo na úvod školského roka v americkom Texase. Riaditeľka jednej z tamojších základných škôl pomohla kolegyni učiteľke porodiť bábätko na školskej toalete. Informoval o tom server ABC News.

Začalo to správou

Riaditeľka Amy Simmonsová mala práve pracovný pohovor, keď dostala od inej učiteľky správu, že jej kolegyňa Paige, ktorá bola v tom čase v 30. týždni tehotenstva, sa necíti dobre.

Simmonsová odpísala, aby ju poslala domov a v ďalšej správe doplnila, aby navštívila lekára. Potom však prišlo niečo, na čo nebol nikto z nich pripravený.

Na záchranku bolo neskoro

„Potom mi však kolegyňa zavolala, že Paige odtiekla plodová voda. Okamžite som vyskočila zo stoličky a utekala po chodbe,“ priblížila riaditeľka v rozhovore pre Good Morning America.

Aj s kolegyňou vedeli, že musia rýchlo konať. Najprv si mysleli, že len zavolajú záchranku, ale Paige cítila, že už je neskoro, dieťa sa pýta na svet.

Deväť dramatických minút

Šťastná mamička nakoniec porodila svoje druhé dieťa za asistencie riaditeľky a predovšetkým ďalšej kolegyne na školskej toalete. Bábätko zabalili do papierových obrúskov a pomohli mu začať dýchať.

Po niekoľkých minútach prišla sanitka a všetky tri sa upokojili. Od prasknutia plodovej vody do príchodu záchranárov to všetko trvalo len deväť minút.

Matka aj dieťa sú v poriadku. Lekári sa však rozhodli ponechať si ešte novonarodeniatko v nemocnici, narodilo sa zhruba o 10 týždňov skôr…

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM