han Zo zahraničia

DRÁMA ako z filmu: Rodičom sa v lese stratilo dvojročné dieťa! Chlapček prešiel 3,5 km! VIDEO

Dlhé chvíle hrôzy a strachu! Tak sa dá okomentovať pátracia akcia po malom chlapcovi, ktorý sa stratil v Orlických horách.

Ilustračný obrázok k článku DRÁMA ako z filmu: Rodičom sa v lese stratilo dvojročné dieťa! Chlapček prešiel 3,5 km! VIDEO
Zdroj: Twitter.com/PolicieCZ

České záchranné zložky majú za sebou dramatickú záchrannú akciu v Orlických horách. Cez víkend sa rodičom na prechádzke s priateľmi v blízkosti Sedloňova stratil iba dvojročný chlapec.

90 minút strachu

Okamžite kontaktovali záchrannú linku. Do akcie sa okamžite zapojila polícia, profesionálni i dobrovoľní hasiči aj horská služba. Dieťa hľadali stovky ľudí.

Podarilo sa ho nájsť vďaka vrtuľníku s termokamerou, a to 90 minút od nahlásenia. Chlapček za ten čas prešiel asi 3,5 kilometra. „Dieťa v poriadku predali rodičom,“ cituje policajnú hovorkyňu Luciu Konečnú web ČT24.

„Povolaný bol aj policajný vrtuľník, ktorý zakrátko hlásil úspešný nález chlapca,“ uviedla Konečná, podľa ktorej bol chlapec vystrašený, ale zdravý.

Rozhodujúce sú minúty

Česká polícia zverejnila video z vrtuľníka, ktorý chlapca našiel. Vidieť na ňom, ako posádka naviguje pozemné pátracie tímy a následne aj dojímavý moment, keď k chlapcovi príde prvý záchranár. „Neboj, mám ťa, neboj sa,“ povedal policajt chlapcovi.

Polícia zdôrazňuje, že práve rýchlosť nasadenia pátracích jednotiek je kľúčová. „Čas je pri pátraní vždy proti nám. Čím skôr začneme vlastné pátranie, tým je vyššia šanca na úspešné vypátranie živého a zdravého dieťaťa. Platí pravidlo, že čím je dieťa mladšie, tým rýchlejšie treba jeho stratenie nahlásiť,“ radí veliteľ policajného tímu stopa Libor Haken.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM