han Rôzne

Dezinformátor BOJKOTOVAL obchodný reťazec kvôli podpore Ukrajiny: Pozrite, ako sa STRÁPNIL!

Niekedy to netreba preháňať s iniciatívou. To platilo aj pri známom slovenskom dezinformátorovi, ktorý vypustil na sociálnych sieťach bojkot Kauflandu. Lenže, napokon bolo všetko inak.

Ilustračný obrázok k článku Dezinformátor BOJKOTOVAL obchodný reťazec kvôli podpore Ukrajiny: Pozrite, ako sa STRÁPNIL!
Zdroj: Facebook.com/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Ako uvádza polícia na Facebooku na stránke Hoaxy a podvody, ide o Mareka Šouna. „Topiaci sa aj slamky chytá. Na tomto príklade to krásne vidno. Počas nákupu v spoločnosti Kaufland narazil na mäsové výrobky označené slovenskou vlajkou. Tá má indikovať krajinu pôvodu daného výrobku a nie prezentovať akúkoľvek ideologickú príslušnosť či vyjadrovať podporu národu,“ informuje polícia.

Prišlo k omylu

„Čo sa však nestalo, namiesto slovenskej trikolóry zbadal modro-žltú vlajku. Ako to u takýchto ľudí býva, hneď si to spoja s podporou Ukrajine, ktorú podľa ich vnímania treba okamžite bojkotovať!“ dodáva polícia, ktorá sa v príspevku pýta, či takýmto spôsobom vyjadril Kaufland podporu Ukrajine.

„Hovorca Kauflandu, Samuel Machajdík nám vysvetlil, že červená farba na vizuále srdiečka so slovenskou vlajkou bola vyblednutá v dôsledku nedostatku červenej farby v toneri. Etiketa bola v priebehu dňa vymenená,“ odpovedajú muži zákona.

Polícia ešte poznamenala, že príspevok spomínaný Marek Šoun stihol vymazať. „Ako málo stačí na to, aby hoaxeri budovali nenávisť voči ukrajinskému národu. Tým, že poukazujú na to, ako sa tu rieši len Ukrajina, že na nás doslova vyskakuje aj z chladničky, sa snažia o jediné – aby Slovákov prestalo baviť im pomáhať,“ informuje polícia.

„Čakáme na ten deň, keď budeme musieť vysvetľovať, že hviezdy na modrej oblohe naozaj nesymbolizujú ukrajinskú vlajku,“ vtipne policajti uzavreli príspevok.

BOJKOTOVAL KAUFLAND LEN PRETO, ŽE MU DOŠIEL TONER A ON ZA TÝM VIDEL PODPORU UKRAJINE 🌾 Topiaci sa aj slamky chytá. Na...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Tuesday, November 22, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM