Tlačové správy

Desať rokov je pripútaná k vozíku. Teraz má šancu opäť kráčať

Má 26 rokov a už 10 rokov bojuje s následkami autonehody. Mladá žena Veronika sa však nevzdáva, chce sa postaviť opäť na nohy a kráčať. Nádej jej dáva unikátna liečba pomocou elektroakupunktúry.

Ilustračný obrázok k článku Desať rokov je pripútaná k vozíku. Teraz má šancu opäť kráčať
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Absolvovať by ju mohla v Jánskych Lázních v Čechách, nie je však hradená poisťovňou. Rodina preto pre Veroniku vytvorila výzvu na darcovskom portáli ludialudom.sk

Nevzdáva to, bojuje. Tak opisuje svoju dcéru Veroniku a jej vôľu opäť sa postaviť na nohy pani Elena. Veronika je mladá 26-ročná žena, no už desať rokov je pripútaná k invalidnému vozíku. Toľko rokov ubehlo od osudnej autonehody, ktorá jej zmenila život. Odvtedy je odkázaná na pomoc iných.

Veronika to však nevzdáva a bojuje, jej cieľom je samostatnejší život a pohyb. Nádejou je cvičenie, intenzívna rehabilitácia a liečenie pre pacientov s porušením miechy. Absolvovať chce liečbu v Janských Lázních, ktorá pomáha pacientom pri liečbe ochrnutia pomocou elektroakupunktúry. Zameraná je na bolestivé stavy, nervové ochrnutia, alergie a veľa ďalších diagnóz.

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Autorom liečebnej metódy AC-TIVE ENF, ktorá vznikla spojením lekárskej akupunktúry a znalosťou fyzikálnej medicíny, je rehabilitačný lekár Peter Olšák. Metódu elektroakupunktúry vyvíja od roku 2016. Najväčším míľnikom je podľa lekára liečba pacientov s úplným prerušením miechy. Pri metóde AC-TIVE ENF je pacient aktívnym účastníkom procedúry, môže svojou vôľou priebeh liečby ovplyvniť a dokonca už v rámci aplikácie vykonávať niektoré pohyby.

Náklady na túto liečbu v Čechách sú však pre rodinu privysoké. Rodina preto pre Veroniku vytvorila výzvu na darcovskom portáli ludialudom.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM