Krimi

Dědeček spoznal trest za MASAKER na Zochovej: Za smrť PIATICH ľudí si odsedí roky! FOTO

Je vinný! Tento verdikt si vypočul Dušan Dědeček, šofér auta smrti, ktoré vlani opitý šoféroval a na zastávke v centre Bratislavy zabil piatich mladých ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Dědeček spoznal trest za MASAKER na Zochovej: Za smrť PIATICH ľudí si odsedí roky! FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vodič Dušan Dědeček z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova dostal 15-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Vo štvrtok o tom rozhodol senát Mestského súdu Bratislava I. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Obžalovaný na hlavnom pojednávaní priznal vinu.

„Mňa nesmierne mrzí, že sme sa tu dnes museli stretnúť kvôli tragickej udalosti, ktorú som spôsobil. Ktorú Slovensko nezažilo a verím, že sa nikdy nezopakuje. Ja som si nezaslúžil život a uvedomujem si, že žiadne slová ani činy nezmiernia vašu bolesť. Chcem a budem vás po zvyšok života prosiť o odpustenie, aj keď to nejde. Prosím, prepáčte a odpustite,“ uviedol v pojednávacej miestnosti Dědeček, čo priniesol portál topky.sk.

Kde bude pykať?

Trest si má odpykať v ústave na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Dostal tiež desaťročný zákaz činnosti v podobe šoférovania motorových vozidiel a trojročný ochranný dohľad.

Predseda senátu Pavol Tomík uviedol, že súd prihliadal na viacero poľahčujúcich okolností, pričom nezistil žiadne priťažujúce okolnosti. Súd okrem iného zohľadnil priznanie obžalovaného a pristúpil k mimoriadnemu zníženiu trestu. Obžalovaný Dušan Dědeček sa vzdal práva na podanie odvolania. Prokurátor si ponechal lehotu na prípadné podanie odvolania.

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo podal na Dušana Dědeček v závere marca obžalobu pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. Obžalovaný je väzobne stíhaný pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti.

Hrôza v nedeľu večer

Dopravná nehoda v centre Bratislavy si 2. októbra 2022 vyžiadala päť mŕtvych a niekoľko zranených osôb. Dušan D. mal podľa obžaloby šoférovať v štádiu ťažkého stupňa opitosti. Jeho automobil dosiahol rýchlosť 143 kilometrov za hodinu.

K stretu s prvou osobou malo prísť pri rýchlosti 107 kilometrov za hodinu. Na zastávke sa malo nachádzať približne 40 ľudí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

TRAGÉDIA v centre Bratislavy: Auto ZMIETLO zastávku plnú ľudí
43
Galéria

Prečítajte si tiež

Dušan Dědeček si vypočul rozsudok
8
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM