Správy Politika

Ďalšie dôkazy z tajných stretnutí: Polícia nahrala hlasy Fica, Kaliňáka, Bödöra a ďalších

Na nahrávke sú údajne zachytené rozhovory Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Mareka Paru, syna Tibora Gašpara a Miroslava Bödöra. Pôjde o Gorilu 2?

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie dôkazy z tajných stretnutí: Polícia nahrala hlasy Fica, Kaliňáka, Bödöra a ďalších
Zdroj: Reprofoto Aktuality.sk

Polícia nahrala druhú Gorilu. Informáciu priniesol Denník N. Ide o nahrávku, ktorú Úrad špeciálnej prokuratúry založil do spisu Očistec, kde bude zajtra (26. 10.) sudca Špecializovaného trestného súdu rozhodovať o predĺžení väzby Tibora Gašpara a spol. „Ide o priestorové odposluchy, kde kamery zaznamenali rozhovory Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Mareka Paru, syna Tibora Gašpara a Miroslava Bödöra,“ informoval Denník N.

Fotky aj zvukové záznamy

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) správu Denníka N potvrdil. “Vyhotovené obrazovo-zvukové záznamy (a ich doslovné prepisy) potvrdzujú snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz, diskreditovať a kriminalizovať vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP, ako aj úniky informácií od niektorých orgánov presadzovania práva nepovolaným osobám,” uviedol ÚŠP.

„Prokurátor ÚŠP 22. októbra doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v kauze Očistec o obrazovo-zvukové záznamy získané postupom podľa paragrafu 114 Trestného poriadku na základe príkazu sudcu pre prípravné konanie okresného súdu v inej trestnej veci, ktorú nedozoroval ÚŠP,“ objasnila TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Fotky zo stretnutia zverejnil portál Aktuality. Je na nich zachytený Robert Fico a ďalší.

Chatu mala polícia „pod dozorom“

Podľa informácií Aktualít polícia monitorovala chatu niekoľko dní, zo stretnutí medzi Ficom, Bödörom a ďalším vznikli hodinové obrazovo-zvukové materiály a stovky prepisov rozhovorov.

„Išlo nielen o neformálne diskusie, ale bavili sa aj o aktuálnych kauzách, o prípravách tlačových besied, o trestných konaniach policajného exprezidenta Gašpara, oligarchu Norberta Bödöra, Dušana Kováčika a ďalších,“ píšu Aktuality.

Viac tém zo Slovenska

Fico reaguje

Robert Fico zareagoval na odpočúvanie políciou na chate. Hovorí, že sa z nahrávok nikto nedozvie nič viac, ako hovorí na tlačových konferenciách.

„V akej dôkaznej kríze musí byť špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a jeho nohsledi na špeciálnej prokuratúre, ak dali sledovať a odpočúvať lídra opozičnej strany na jeho stretnutiach s obhajcami ľudí, ktorých považujem za nevinných. S obhajcami nevinných ľudí som sa stretával a budem sa stretávať, aby som mal dostatok informácií na svoju politickú prácu. Z tohto absurdného odpočúvania sa nikto nedozvie nič viac, ako počuje odo mňa na tlačových konferenciách,“ uviedol Fico.

„Milí novinári, kľudne zverejnite všetko, čo vám poslali prokurátori v rozpore so zákonom, dozviete sa len to, čo ste už odo mňa verejne počuli alebo ešte len budete počuť,“ dodal na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM