Krimi

Ďalšia dráma na svahu: Lyžiar ZRAZIL malú Terezku, skončila na JISke!

Rodinná lyžovačka sa zmenila na poriadnu drámu. Po náraze vo veľkej rýchlosti skončilo malé dievčatko na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia dráma na svahu: Lyžiar ZRAZIL malú Terezku, skončila na JISke!
Zdroj: Horská záchranná služba , Unsplash.com

Osemročné dievčatko skončilo s vážnymi zraneniami na jednotke intenzívnej starostlivosti po tom, čo ju zrazil lyžiar. Informoval o tom portál RTVS.

Zrazil ju vo veľkej rýchlosti

Rodina sa lyžovala na svahu v stredisku Tále. Približne v čase obeda do malej Terezky zozadu vo veľkej rýchlosti narazil lyžiar.

„Myslím, že tam testoval lyže a jazdil veľkou rýchlosťou. Lyžiar sa aj spýtal, či je v poriadku a keď sa manželka dostala k malej, pustil sa na lyžiach dole,“ povedal pre RTVS otec zraneného dievčatka.

Lyžiara už po nehode nenašli. Rodičia zvažujú, že podajú trestné oznámenie. Stav Terezky sa po niekoľkých hodinách zhoršil. Previezli ju preto do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.

Skončila s vážnymi zraneniami

Otec dievčatka pre RTVS prezradil, že mala tržné poranenia sleziny: "Chvalabohu sa to všetko zlepšilo a nebola nutná operácia. Je to na dobrej ceste.“

Niekoľko dní strávila s ťažkými zraneniami na jednotke intenzívnej starostlivosti. Aktuálne už má byť v stabilizova­nom stave.

V tomto roku nejde o prvú vážnu nehodu na svahu. Vo februári po zrážke na svahu vo Veľkej Rači zomrel 8-ročný chlapec. K ďalšej nehode došlo o niekoľko dní neskôr v stredisku Jasná. Lyžiar vtedy narazil do 4-člennej rodiny a matku musel odviezť vrtuľník.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM