han Hokej

Ďalší Slovák si PODMAŇUJE hokejovú NHL: Sobotný večer JEDNODUCHO patril Ružičkovi!

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička má v úvode sezóny zámorskej NHL výbornú formu. V poslednom zápase sa blysol dvomi gólmi a jednou asistenciou.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší Slovák si PODMAŇUJE hokejovú NHL: Sobotný večer JEDNODUCHO patril Ružičkovi!
6
Galéria

Najlepší zápas

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička zažiaril dvoma gólmi a asistenciou pri víťazstve Calgary na ľade Floridy 5:4 po nájazdoch v nedeľnom zápase NHL. Po jeho prvom trojbodovom zápase v kariére ho vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

Ružička v 16. min otvoril skóre duelu, keď z ľavej strany prestrelil Spencera Knighta. Dvadsaťtriročný krídelník neskôr pripravil gól obrancovi Nikitovi Zadorovovi, ktorý zvýšil na 2:0 a v polovici duelu (33. minúta) pridal Ružička svoj druhý gól.

Po vyhratom buly Eliasa Lindholma okamžite pálil a dostal Flames do vedenia 3:2. Ružička dostal šancu aj v nájazdoch, ale v štvrtej sérii neuspel a v piatej rozhodol o víťazstve hostí obranca Rasmus Andersson.

Slovenský útočník nedostával v úvode sezóny priestor, ale v uplynulých dueloch nastúpil v prvej formácii a svoju dôveru spláca.

“Potrebujeme, aby skóroval a pomáhal na oboch stranách klziska. Odviedol výbornú prácu. Celý prvý útok (Ružička, Lindholm, Tyler Toffoli) hral perfektne,” povedal pre nhl.com tréner “plameňov” Darryl Sutter.

Ružička má po siedmich zápasoch v novom ročníku na konte 4 góly a rovnaký počet asistencií.

Ďalší v akcii

V akcii boli všetky tímy zámorskej súťaže, no žiaden ďalší Slovák nebodoval. Juraj Slafkovský odohral 9:26 min, Montreal uspel doma proti Philadlphii 5:4 po nájazdoch.

Anaheim prehral na ľade St. Louis 2:6 a ani Pavol Regenda nezabránil piatej prehre z uplynulých šiestich duelov svojho tímu.

New Jersey naopak zvíťazilo už v 12. zápase v sérii, keď sa tešilo na ihrisku Ottawy 5:1 a v zostave hostí nechýbal útočník Tomáš Tatar.

Washington v obrane aj s Martinom Fehérvárym prehral doma s Coloradom 0:4, Tampa Bay aj s Erikom Černákom zvíťazila v Nashville 3:2 po predĺžení.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Ružička je v Calgary na neudržanie
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM