Aktualizované ELA Správy Politika

Ďalší ŠKANDÁL Šimkovičovej: Poslanci ju čakali v parlamente, ona si užívala JACHTU

Zatiaľ čo nespokojní zamestnanci RTVS, ktoré spadá pod jej rezort, už sú v štrajku, ona mala predkladať dôležitý zákon. Ministerka kultúry Martina Šimkovičová namiesto toho uprednostnila slnečné lúče a jachtu v Chorvátsku.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší ŠKANDÁL Šimkovičovej: Poslanci ju čakali v parlamente, ona si užívala JACHTU
Zdroj: Facebook.com/Martina a Peter

Zábava pred prácou? Samozrejme, aj politici majú právo na oddych a dovolenku. Nie však v deň a v situácii, keď ich očakávajú v Národnej rade a na stole sú dôležité problémy.

Aj doma je horúco

Poslanci darmo v utorok 11. júna čakali na Martinu Šimkovičovú, ktorá mala predkladať návrh novely zákona o mediálnych službách v skrátenom legislatívnom konaní. Namiesto toho bola na súkromnej ceste v Chorvátsku a nebola sama. Spoločnosť jej robil podľa informácií Denníka N poslanec SNS Peter Kotlár.

Kotlár čelí kritike za dištancovanie sa Slovenska od nových postupov WHO v boji proti pandémii covidu-19. Problém zaňho hasí ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

U Šimkovičovej to vrie už dlhodobo, len v pondelok boli v uliciach Bratislavy stovky zamestnancov RTVS, ktorí dokonca prerušili prácu a mali trojhodinový výstražný štrajk.

Užívali si Chorvátsko

Táto dvojica už roky spolu vystupuje v internetovej televízii Slovan a zdá sa, že sú si blízki aj v súkromí. Ani on sa nezúčastnil rokovania, spolu ich odfotili na jachtárskych pretekoch v chorvátskom prístave Aci Marina v meste Vodice v deň, keď ich čakali poslanci v parlamente.

Šimkovičovej absencia prekvapila nielen opozičných, ale aj koaličných partnerov, vrátane podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu zo Smeru. Darmo sa počas schôdze obzeral, kde je Šimkovičová. Po zistení jej neprítomnosti vyhlásil päťminútovú prestávku.

Na fotografii, ktorá sa dostala do médií, je vidieť Šimkovičovú a Kotlára v tričkách s logom spoločnosti organizujúcej preteky. Tie zahŕňali plavby na chorvátske ostrovy, súťaže, diskotéky a ďalšie aktivity.

Do Chorvátska mali ministerka i poslanec odcestovať pravdepodobne ešte v sobotu (8. 6.). Program jachtárskej akcie mal trvať až do soboty 15. júna. Ministerka však svoju cestu prerušila a v stredu (12. 6.) sa už dostavila na rokovanie vlády v Bratislave.

Aktualizované 19:18 Ministerka kultúry Martina Šimkovičová nemieni komunikovať svoju dlhodobo plánovanú súkromnú cestu. Ostro sa ohradzuje voči šikane opozície ako aj niektorých médií. Je skutočne na pováženie, či takýmto spôsobom kontrolujú aj výkon poslaneckých mandátov opozície, alebo opäť raz len uplatňujú dvojaký meter, TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie Ministerstva kultúry (MK) SR Petra Bačinská.

Nový bizár

Súkromný program prerušil aj Peter Kotlár, ktorý sa tiež objavil v pléne parlamentu už v stredu. Lucia Plaváková z Progresívneho Slovenska situáciu komentovala na sociálnej sieti X: „V pléne parlamentu každý deň človek zažije niečo nové. Že nepríde ministerka Šimkovičová, ktorej skrátené legislatívne konanie bolo v programe ešte aj predradené a nikto nevie, kde je a o návrhu teda nemôžeme rokovať, tak to je nový ‚bizár‘.“

„Šimkovičová mala včera sedieť v robote a predkladať zákon v NRSR. Do parlamentu však neprišla. Viete prečo? Bola s Kotlárom na jachte v Chorvátsku. Gratulujem jej voličom,“ napísal na sociálnej sieti exminister vnútra Roman Mikulec.

Včera sme sa s údivom pýtali, kam sa stratila ministerka kultúry, keď mala v parlamente predkladať zákon, s ktorým už...

Posted by Progresívne Slovensko on Wednesday, June 12, 2024

Šimkovičová mala včera sedieť v robote a predkladať zákon v NRSR. Do parlamentu však neprišla. Viete prečo? Bola s Kotlárom na jachte v Chorvátsku. Gratulujem jej voličom.

Posted by Roman Mikulec on Wednesday, June 12, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM