Správy Zo Slovenska

Ďalší politik v karanténe: Ján Budaj čaká na testovanie, jeho vodič bol pozitívny na COVID-19

Minister životného prostredia sa zatiaľ cíti dobre.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší politik v karanténe: Ján Budaj čaká na testovanie, jeho vodič bol pozitívny na COVID-19
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) je v karanténe. Dôvodom je, že jeho vodič bol pozitívne testovaný na nový koronavírus. TASR to potvrdili z kancelárie ministra.

Politici v karanténe

Budaj ostáva v karanténe do soboty (19. 12.), kedy má absolvovať test. Kancelária uviedla, že minister sa cíti dobre.

Ján Budaj je ďalší politik v poradí, ktorý sa musel stiahnuť do domácej izolácie. Cez víkend pozitívne testovali na ochorenie COVID-19 aj jeho straníckeho kolegu, ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jána Mičovského (OĽANO). TASR o tom v utorok (14. 12.) informovala hovorkyňa Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Anežka Šrojta Hrdá.

„Úzke vedenie MPRV SR sa v najbližších dňoch podrobí testovaniu na ochorenie COVID-19. Napriek krízovej situácii vynakladá vedenie ministerstva maximálne úsilie, aby boli všetky naplánované úlohy splnené,“ povedala Hrdá.

Dnes skončil v karanténe aj expremiér a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini, ktorý mal pozitívny test na ochorenie COVID-19.

„Milí priatelia, koronavírus je realitou, obete sa nevyberá a nikto si nemôže spoliehať, že práve jemu sa nákaza vyhne. Aj ja som po pozitívnom teste skončil v karanténe. Vymenil som teda na čas parlamentné tlače za sporák s hrncami a snažím sa prežiť karanténu v čo najväčšom psychickom a fyzickom zdraví. Zatiaľ sa mi to darí a cítim sa celkom dobre,“ uviedol Peter Pellegrini na svojom Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM