Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Chystáte sa do Chorvátska AUTOM? Pripravte sa, v krajine natankujete DRAHŠIE!

Chorvátska vláda oznámila pred dovolenkovou sezónou zvýšenie cien pohonných hmôt. O koľko?

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa do Chorvátska AUTOM? Pripravte sa, v krajine natankujete DRAHŠIE!
Zdroj: TASR/STA - Stanko Gruden

Chorvátsko je bezpochyby jednou z top letných destinácii Slovákov. Aj tento rok sa ich množstvo vyberie k takzvanému slovenskému moru a mnoho dovolenkárov volí cestu autom. A práve títo turisti by sa mali pripraviť na to, že cesta za vysnívaným odpočinkom bude o čosi drahšia.

Drahšie tankovanie

Chorvátska vláda oznámila nové maximálne ceny pohonných hmôt. Informuje o tom portál tn.cz odvolávajúc sa na chorvátsky web Dnevnik.

Za liter benzínu po novom zaplatíme najviac 1,32 eura, za liter nafty 1,24 eura.

Tieto ceny budú platiť nasledujúcich 14 dní a oproti predošlému obdobiu ide len o mierne navýšenie, konkrétne o 0,01 eura. Ceny teda síce stúpli, no okolité krajiny majú pohonné hmoty ešte drahšie. Dovolenkárom sa preto oplatí natankovať plnú nádrž až v závere cesty, teda v Chorvátsku.

Ako pred pandémiou

Dobrou správou je, že do Chorvátska už môžeme vstúpiť za rovnakých podmienok ako pred pandémiou ochorenia COVID-19. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informuje na webe.

„Chorvátska vláda vyhlásila 11. mája koniec epidémie spôsobenej novým koronavírusom a Ústredný krízový štáb Chorvátska ukončil svoju činnosť pre riadenie pandémie,“ ozrejmil rezort.

Pripomína, že naďalej zostáva odporúčané nosenie ochranného rúška alebo respirátora vo všetkých zdravotných zariadeniach vrátane lekární a zariadeniach sociálnej starostlivosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM