Cestovanie

Chorvátom došla trpezlivosť: Za TENTO prehrešok vám naparia 700-EUROVÚ pokutu!

Slováci, ktorí idú na dovolenku do Chorvátska, by si mali dať pozor. Hrozí im vysoká pokuta.

Ilustračný obrázok k článku Chorvátom došla trpezlivosť: Za TENTO prehrešok vám naparia 700-EUROVÚ pokutu!
Zdroj: Pexels.com

Isabelle Lakinová je Austrálčanka, ktorá sa vybrala na dovolenku do Chorvátska. Na TikToku ju sleduje 12-tisíc ľudí, s ktorými sa delí o svoje zážitky.

Na toto pozor!

Okrem tradičného cestovateľského obsahu prináša aj rôzne tipy a upozornenia. Najnovšie svojich sledovateľov varovala pred vysokými pokutami, ktoré im hrozia nielen v Chorvátsku.

Podobnú pokutu môžete dostať aj v Taliansku alebo vo Francúzsku. A o čo ide? O nosenie plaviek pri prechádzkach mestami.

„Dievčatá, ak nechcete zaplatiť pokutu 700 eur, tak nenoste do mesta vrchný vrch plaviek bez toho, aby ste cez neho mali niečo oblečené. Chytia vás! Nechcú, aby to turisti tak robili,“ hovorí Isabelle v jednom zo svojich posledných videí.

Na viacerých miestach

Turistami vyhľadávaný ostrov Hvar zaviedol pokuty za „nevhodné správanie“ v roku 2017. Mirror upozorňuje, že obmedzenia platia aj pre mužov. 500 eur ich môže stáť, ak idú po meste v šortkách bez trička. O 700 eur ľahší môžete skončiť, keď vás chytia piť alkohol na verejnosti.

Podobné pravidlá platia aj v Dubrovníku, kde ich zaviedli v roku 2020. Vlani takéto pokuty začal vyberať aj Split.

„Ak ste pri bazéne alebo v plážovom klube, pokutu za relax v plavkách nedostanete. Tieto opatrenia platia pre tých, ktorí sú vonku, chodia do obchodov alebo do reštaurácií,“ vysvetľuje Mirror.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM