Správy Zo Slovenska

MÁTE záujem o Kollárove nájomné byty? VYRÁTAJTE si, či vám stačí plat a ZAREGISTRUJTE sa!

Vo formulári na zistenie predbežného záujmu musia záujemcovia uviesť, aký veľký byt potrebujú a v akej lokalite. Potom už treba len čakať.

Ilustračný obrázok k článku MÁTE záujem o Kollárove nájomné byty? VYRÁTAJTE si, či vám stačí plat a ZAREGISTRUJTE sa!
Zdroj: www.najomnebyvanie.info , TASR/Jaroslav Novák

Záujemcovia o nájomné byty so štátnou podporou sa môžu registrovať v Agentúre štátom podporovaného nájomného bývania (AŠPNB). Vo štvrtok o tom informoval predseda predstavenstva agentúry Peter Sekáč. Vo formulári na zistenie predbežného záujmu musia uviesť, aký veľký byt potrebujú a v akej lokalite.

„V tejto chvíli je dôležité povedať, že ľudia, ktorí prejavia záujem, budú pravidelne informovaní o projektoch v nimi vybranej lokalite,“ informoval Sekáč.

Následne na to budú zverejnené ponuky bytov a ľudia si môžu zarezervovať ten svoj.

Byty postavia dvaja investori – WBG a poisťovňa Kooperativa. Celkovo ide o 9000 nájomných bytov približne za 1,5 miliardy eur. AŠPNB uisťuje, že rokuje aj s ďalšími investormi.

Nájomné v týchto bytoch by malo byť lacnejšie v priemere o 62 % v porovnaní s hypotekárnou splátkou. Štátom podporované nájomné bývanie by tak malo priniesť vyššiu dostupnosť bývania pre ľudí, ktorí nemajú dostatočný príjem na schválenie hypotéky, prípadne by bola pre nich nevýhodná. Registračný link s ďalšími inštrukciami nájdu záujemcovia na webe najomnebyvani­e.gov.sk.

Chcete si vyrátať, či máte na nájomný byt nárok: TU NÁJDETE kalkulačku!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM