han Zo Slovenska

Čaputová to povedala na rovinu: Povinné očkovanie bude zrejme NEVYHNUTNÉ!

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa počas "podávania" vakcín v prezidentskom paláci vyjadrila k téme povinného očkovania.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová to povedala na rovinu: Povinné očkovanie bude zrejme NEVYHNUTNÉ!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Povinné očkovanie bude zrejme nevyhnutným opatrením. Dôležitá však bude aj cesta, ako sa k nemu krajina dopracuje. Upozornila na to prezidentka.

„Zatiaľ to vyzerá tak, že sa objavujú nové a nové mutácie a koronavírus od nás neodchádza. K povinnému očkovaniu už pristúpili krajiny ako Maďarsko, Poľsko, Rakúsko a veľmi reálne to zvažuje Česká republika,“ poukázala Čaputová.

Sme špecifickí

Pripomenula, že Slovensko je špecifické v tom, že viac ako polovica populácie sa očkovania buď bojí, alebo ho odmieta. „Veľký dôraz by som preto kládla aj na cestu, ako sa k povinnému očkovaniu dostať, aby ten nástroj bol naozaj efektívny,“ uviedla hlava štátu.

Je potrebné diskutovať s odborníkmi, ktorých skupín by sa malo povinné očkovanie týkať. „Po mojej debate s odborníkmi sa viac hovorí o profesijných skupinách ako o senioroch, ale je to odborná otázka,“ dodala Čaputová.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM