han Zo Slovenska

Čaká nás UKRUTNE mrazivá noc: Teplota môže KLESNÚŤ až na -20 stupňov a aj VIAC!

Ešte väčšia zima, než si viete predstaviť! Noc z nedele (18. decembra) na pondelok (19. decembra) bude podľa meteorológov mimoriadne chladná.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás UKRUTNE mrazivá noc: Teplota môže KLESNÚŤ až na -20 stupňov a aj VIAC!
Zdroj: Dnes24.sk/Milan Hanzel

Majte sa na pozore

Na severnom a časti stredného Slovenska môže teplota počas noci a pondelkového (19.12.) rána klesnúť až na –20 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vo vydanej výstrahe 2. stupňa, ktorá od 22.00 h do 07.00 h platí pre región Kysúc, Oravy, Liptova, Horehronia a Spiša.

Najchladnejšie by malo byť v týchto okresoch: Brezno, Kežmarok, Poprad, Stará Lubovňa, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín a Čadca.

Výstraha pred nízkymi teplotami 1. stupňa je rozšírená na celé severné a väčšinu stredného a východného Slovenska. Teplota sa počas noci môže miestami dostať na 15 až 19 stupňov pod nulou.

Nebuďte vonku

Práve kvôli extrémne nízkym teplotám nie je vhodné zotrvávať príliš dlho vonku. „Pobyt vonku v nočných a skorých ranných hodinách preto netreba podceňovať. Dlhodobé vystavovanie sa takto nízkym teplotám môže byť pre ľudské zdravie nebezpečné a viesť k omrzlinám,“ odporúča portál imeteo.sk.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM