Rastislav Búgel Cestovanie

Boli tým výnimočné, teraz to RUŠIA: Cestujúcich známych aerolínií čaká NEPRÍJEMNÉ prekvapenie

Letecká spoločnosť patrila medzi posledné, ktoré ponúkali tento "luxus" aj v ekonomickej triede. Teraz nastáva koniec.

Ilustračný obrázok k článku Boli tým výnimočné, teraz to RUŠIA: Cestujúcich známych aerolínií čaká NEPRÍJEMNÉ prekvapenie
Zdroj: pixabay.com

Jedna z najvýznamnejších európskych leteckých spoločností prišla s novinkou, ktorá nepríjemne zaskočí cestujúcich. Ako informuje Metro, Air France totiž oznámila, že od roku 2025 bude na niektorých stredných a krátkych letoch testovať nový palubný systém nákupu jedla a nápojov.

Koniec obľúbeného „bonusu“

Server pripomína, že aktuálne má Air France výhodu oproti konkurenčnému Ryanairu alebo EasyJetu práve v tom, že cestujúcim vo väčšine ekonomických letov ponúka bezplatný sendvič, pečivo a nápoje.

S novinkou príde zmena. Aerolínie prestanú ponúkať bezplatné jedlo na palube svojich lietadiel pri spomínaných letoch na krátke a stredne dlhé vzdialenosti.

„Systém buy-on-board bude spočiatku zavedený na linkách Air France z Paríža – Charles de Gaulle do Helsínk a Lisabonu, ale mohol by byť rozšírený v celej sieti,“ píše server.

Biznis triedy sa to netýka

Táto zmena sa nedotkne cestujúcich v Biznis triede, ktorí budú aj naďalej dostávať bezplatné občerstvenie doplnené o výber teplých, studených a alkoholických nápojov. Vo všetkých triedach rovnako ostáva možnosť objednať si teplé jedlo aspoň 24 hodín pred odletom. Samozrejme za poplatok.

Air France tvrdí, že ak bude váš let trvať viac ako dve a pol hodiny, môžete v ekonomickej triede počítať aspoň s čajom, kávou, vodou a sladkou sušienkou.

Podľa spoločnosti nový systém zavedenia plateného nákupu jedla prinesie pasažierom bohatšiu ponuku jedál.

Zaviedli to aj ďalšie

Aktuálne nie je známe, či škrty v bezplatnom občerstvení budú znamenať aj zníženie cien leteniek. Metro upozorňuje, že podobnú zmenu zavádza aj sesterská spoločnosť KLM. Navyše, v minulosti bezplatné jedlo v ekonomickej triede zrušili napríklad aj aerolínie British Airways a Lufthansa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM