KAW Správy Zo Slovenska

Boli sme na VIANOČNOM trhu v hlavnom meste: Čo ponúka návštevníkom a aké sú CENY?

Na najznámejšom trhu v Bratislave nájdete pochúťky od výmyslu sveta. Ceny sú, samozrejme, vyššie ako pred dvomi rokmi, ponuka je však výrazne bohatšia.

Ilustračný obrázok k článku Boli sme na VIANOČNOM trhu v hlavnom meste: Čo ponúka návštevníkom a aké sú CENY?
24
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Studená jeseň a zima je hneď príjemnejšia, stačí si len spomenúť na rozžiarené námestie a vône chutných pokrmov. To všetko si tento rok môžeme dopriať.

Vianočné trhy v centre Bratislavy odštartovali vo štvrtok (24. 11.). Po dvojročnej pandemickej pauze bolo vidieť na Bratislavčanoch radosť zo stretnutí aj z pestrej ponuky. Niektorí predajcovia ešte pracovali na tom, aby bolo všetko tip-top, väčšina z nich však už s úsmevom lákala zákazníkov na svoju ponuku.

Niečo pod zub

Už dnes si mohli Bratislavčania oblízať prsty od mastných lokší, ktoré zapili punčom či vareným vínom.

Ponuka stánkov na Hlavnom námestí je pestrejšia ako po iné roky. Nájdete tam tradičné pochúťky aj exotiku.

Možno vás zláka klasika v podobe cigánskej pečienky (6,50 eur), klobások, štrúdlí, trdelníkov a lokší. To však zďaleka nie je všetko!

Klasickú mastnú lokšu na trhu nájdete za 2 eurá, ak si ju však dáte s makom či čokoládou, vyjde vás na 3 eurá. V ponuke sú aj zemiakové placky (4,50 eur), ktoré si môžete dať s rôznymi prísadami (6,50 eur). Štrúdľa stojí 2,50 eur, pagáč 1,50 eur.

Ak máte chuť na porciu slivkových gulí, pripravte si 7,50 eur za 270 gramov tejto pochúťky. Vegetariáni a vegáni si môžu dať plnený zemiak alebo bataty so syrom za 8 eur či špeciálne hranolky s prílohou za rovnakú cenu.

Ak ste priaznivci exotiky na tanieri, potešia vás chrumkavé japonské pirôžky za 7 eur, kimichi za 2,50 alebo miso – zeleninový vývar za rovnakú cenu. Ak vás prepadne chuť na kórejskú kuchyňu, môžete si dať Bao (pomaly varený bravčový bôčik) za 6,90 alebo pochúťku z kapusty a čili – Kimichi za 3,50 eur.

Varené víno, čaj a punč

Po dobrom jedle padne fajn niečo na zapitie. Zohreje vás teplý čaj za 2 eurá 2 deci, ale aj vianočný punč za 3 eurá. Varené ríbezľové vínko aj medovina stoja rovnako – tiež 3 eurá. Ak by vás zlákala horúca Demänovka, zaplatíte za ňu 3 eurá (2 dcl), demänovkový punč stojí 3,50.

Klasika v podobe bieleho a červeného vareného vína stojí vo väčšine stánkov 2,50 eur.

Slávnostné otvorenie

V piatok (25. 11.) čaká Vianočný Hlavný trh slávnostné otvorenie a rozsvietenie stromčeka. Program sa začne o 18:00 hod. na Františkánskom námestí. Bratislava24 bude pri tom!

Mohlo by vás zaujímať

Vianočné trhy v Bratislave, Hlavné námestie
24
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM