Zo Slovenska

Blaha a Pellegrini sa pustili do prezidentky: Nech vysvetlí prepojenie s mafiánskou chobotnicou!

Opoziční politici adresovali Zuzane Čaputovej drsný odkaz. Prezidentská kancelária reaguje.

Ilustračný obrázok k článku Blaha a Pellegrini sa pustili do prezidentky: Nech vysvetlí prepojenie s mafiánskou chobotnicou!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Opoziční politici Ľuboš Blaha (SMER – sociálna demokracia) a Peter Pellegrini (Hlas – sociálna demokracia) vyčítajú prezidentke Zuzane Čaputovej jej údajného poradcu Petra Kubinu. Ľuboš Blaha vyzval hlavu štátu na sociálnej sieti, aby prepojenie s ním vysvetlila.

Blaha aj o smrti Lučanského

„Vyzývam prezidentku Čaputovú, aby verejnosti okamžite vysvetlila prepojenie svojej kancelárie s mafiánskou chobotnicou, ktorá rozleptáva policajné zložky. V opačnom prípade je zrelá na odchod z funkcie hlavy štátu, pretože existuje vážne podozrenie, že je nepriamo zapojená do systému narafičených udavačov, ktorého dôsledkom bola aj smrť Milana Lučanského,“ uviedol Blaha s tým, že Peter Kubina podľa neho robí advokáta Čurillovi aj Ďurkovi, teda vyšetrovateľom NAKA, ktorých zadržala inšpekcia kvôli manipulácii s výpoveďami udavačov.

Blaha spomína prepojenie údajného poradcu prezidentky aj pri ďalších kauzách, ako zastupovanie Borisa Beňu, Bernarda Slobodníka a hovorí aj o priateľstve Kubinu so súčasným špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom.

„V kauze systému narafičených udavačov, kvôli ktorému zomrel Milan Lučanský, teda figurujú mená Daniela Lipšica, Petra Kubinu a Zuzany Čaputovej,“ myslí si Blaha.

Reakcia z prezidentského paláca

Rovnakú výzvu adresoval Zuzane Čaputovej aj líder mimoparlamentného Hlasu-SD. Na tlačovej konferencii uviedol, že Kubina má ako advokát zastupovať aj osoby zadržané pri pondelkovom zásahu Úradu inšpekčnej služby. Z prezidentského paláca prišla na ataky opozičných politikov reakcia.

Peter Kubina už dávno nie je poradcom prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Potvrdil to hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

„Poradcovský vzťah ukončil k 25. máju 2021, a to práve z dôvodu, aby vzhľadom na jeho novú advokátsku činnosť nedochádzalo k podozreniam z konfliktu záujmov. To, že Peter Kubina už nie je poradcom prezidentky sa dalo overiť na oficiálnej stránke prezidentskej kancelárie, na ktorej je zoznam poradcov dostupný,“ reagoval hovorca.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Vyzývam prezidentku Čaputovú, aby verejnosti okamžite vysvetlila prepojenie svojej kancelárie s mafiánskou chobotnicou,...

Posted by Ľuboš Blaha on Tuesday, September 14, 2021

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM