han Politika

Beňová o zadržaní Fica: To nemohol vymyslieť Mikulec, bol to NÁPAD Matoviča!

Ku štvrtkovému zadržaniu predsedu Smeru-SD Roberta Fica sa razantným spôsobom vyjadrila aj Europoslankyňa Monika Beňová.

Ilustračný obrázok k článku Beňová o zadržaní Fica: To nemohol vymyslieť Mikulec, bol to NÁPAD Matoviča!
Zdroj: Instagram.com/monicabenova

Fico po prepustení z policajnej stanice povedal, že bol obvinený z trestného činu podnecovania. Polícia ho odviedla krátko po 18.00 h ako mal začať stranou ohlásený protestný sprievod na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke.

Slová Fica

„Je to vymyslené od samého začiatku až do konca,“ skonštatoval Fico s tým, že nikoho k ničomu nepodnecoval. Absurdity, ktoré sú páchané touto vládnou koalíciou, podľa neho nemajú konca kraja.

„Jediným účelom tohto smiešneho zákroku bolo, aby som sa nemohol zúčastniť autoprotestu,“ skonštatoval Fico.

Má v tom jasno

Fica sa zastali viacerí členovia Smeru. Svoje si povedala na sociálnej sieti aj Monika Beňová. „Zadržať predsedu opozičnej strany ani nemohol vymyslieť Mikulec, to bol určite nápad Matoviča,“ napísala v úvode statusu.

„A teraz trochu vážne, lebo zadržanie lídra opozície je vážne, aj keď pár oslavných článkov si niektoré média neodpustili. Smer-SD oznámil, že ľudia, ktorým sa nepáči konanie súčasnej vlády, môžu sediac v autách prejsť o 19,00 h krátku trasu Bratislavou a svoj nesúhlas s vládou vyjadriť trúbením na klaksónoch aut v ktorých sedia. Nikoho by tým neohrozili,“ pokračovala europoslankyňa.

„A tak musím opäť o situácii v našej krajine informovať predsedu Európskeho parlamentu a výbor LIBE. Lebo toto je elementárne porušenie pravidiel právneho štátu. Kam toto všetko speje?!“ uzavrela Beňová.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM