Zo zahraničia

BABRÁK storočia? Chlapík zvládol skúšky v autoškole až na 58. pokus!

Päť rokov a desiatky pokusov. Toľko trvalo staršiemu Poliakovi, kým sa mu podarilo získať vytúžený vodičský preukaz.

Ilustračný obrázok k článku BABRÁK storočia? Chlapík zvládol skúšky v autoškole až na 58. pokus!
Zdroj: Pexels.com

Nepodarilo sa vám zložiť skúšky na vodičský preukaz na prvý pokus a pripadali ste si ako poriadny babrák? Nič si z toho nerobte! Na svete sú ľudia, ktorí dopadli ešte horšie. Presvedčí vás o tom aj príbeh staršieho Poliaka.

Problémové jazdy

Bogdan Matusiak je 65-ročný obyvateľ Lodže, ktorý sa v stredu 15. februára dočkal vytúženého vodičáku. Na tom by možno nebolo nič zvláštne, keby sa o zloženie skúšok nepokúšal dlhých 5 rokov a potreboval k tomu neuveriteľných 58 pokusov! O kurióznom prípade informoval portál TVN24.pl.

Bogdan sa pokúšal získať vodičské oprávnenie nepretržite od roku 2018. Teória mu nerobila žiadny problém. Skúšku zložil na prvý pokus. V roku 2019 sadol za volant a prišiel prvý neúspech: “Na cvičisku som prešiel plnú čiaru, zrazil kužeľ a neuspel.”

Podobne dopadlo ďalších 56 praktických skúšok. Vytúžený moment prišiel až pri skúške s poradovým číslom 58.

Prečítajte si tiež

Hneď vyrazil na cesty

“Skúšku som absolvoval na 58-krát a nakoniec som z úst skúšajúceho počul: ´Uspeli ste, výsledok je pozitívny´,” netajil radosť novopečený držiteľ vodičského preukazu a prezradil aj najbližšie plány: “Teraz sa odveziem na záhradu, asi 100 kilometrov od Lodže.”

Vodičský preukaz sa mu poriadne predražil. Sám Bogdan vypočítal, že dokopy zaplatil približne 10-tisíc zlotých, čo pri aktuálnom kurze predstavuje viac ako 2 100 eur.

K úspechu mu pogratuloval aj riaditeľ regionálneho dopravného strediska Piotr Romek. Prezradil, že pán Bogdan je jednoznačný rekordér. Romek v stredisku pracuje už 15 rokov, no podobný prípad si nepamätá.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM