Aperol Spritz zažil prvý veľký boom už po druhej svetovej vojne. TIPY, ako si ho OZVLÁŠTNIŤ
Vo veľkom sa na letných terasách našich podnikov začal Aperol Spritz objavovať len pred niekoľkými rokmi. Stal sa obrovským hitom.
Tento osviežujúci oranžový drink však vznikol už pred desaťročiami. Spritz ako taký sa prvýkrát objavil v období habsburskej nadvlády v Benátsku v 19. storočí.
Vojaci, obchodníci či diplomati, ktorí tam žili alebo chodievali, neboli zvyknutí na miestne víno, ktoré sa im zdalo prisilné. A tak si do neho nalievali vodu. Tento zvyk sa v Benátkach naplno udomácnil.
Hitom po druhej svetovej
Vynaliezaví Taliani začali do tohto „spritzu“ pridávať aj rôzne likéry a práve Aperol, ktorý sa začal vyrábať v roku 1919, sa stal populárnou voľbou.
Popularita tohto Aperol Spritzu zažila hlavne v Taliansku prvý veľký boom po druhej svetovej vojne, v 50. rokoch. V 70. rokoch 20. storočia bolo víno nahradené proseccom a v tejto podobe poznáme oranžový drink aj dnes.
Čo je teda základom Aperol Spritzu? Prosecco, Aperol a neochutená minerálka v pomere 3:2:1.
Nejeden jeho milovník sa ho už však takpovediac presýtil. Ako si ho ozvláštniť? Pozrite si niekoľko tipov, článok pokračuje na druhej strane.
Mohlo by vás zaujímať:
- Vďaka seriálu na Netflixe sa po ŠIESTICH rokoch našlo stratené dievčatko! Spoznal ju divák
- BOOM lacných reťazcov? Slovensko sa môže dočkať príchodu ďalšej známej značky
- Najhorší scenár sa naplnil: KONIEC legendárnej značky, definitívne ZATVORILA svoju továreň
- Šetríte si na letnú dovolenku? TOTO je najlacnejšia destinácia v Európe!
- Poslanci odklepli prohibíciu: V TOMTO meste bude platiť nočný zákaz predaja ALKOHOLU