JAB Od vás

Ako sme sa kedysi v Spišskej zabávali na čajoch o piatej: EXKLUZÍVNY materiál, ktorý si je škoda nechať ujsť

Čaje o piatej pri živej hudbe boli súčasťou života mladých ľudí v Spišskej v osemdesiatych rokoch minulého storočia. Mládež v meste vtedy žila naozaj spoločensky a chlapci na akcie chodili v oblekoch. Prinášame vám exkluzívne fotky aj spomienky od člena jednej z vtedajších novoveských kapiel.

Ilustračný obrázok k článku Ako sme sa kedysi v Spišskej zabávali na čajoch o piatej: EXKLUZÍVNY materiál, ktorý si je škoda nechať ujsť
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám na našom portáli priniesli článok o tom ako sa zabávala mládež niekoľko desiatok rokov dozadu. Náš príspevok inšpiroval aj ďalšieho nášho čitateľa, ktorý bol v tých rokoch súčasťou týchto akcií s názvom Čaj o piatej a to ako člen skupiny Kryštal.

„V rokoch 1975–1991 som účinkoval v Uzlovom klube Železničiar v Spišskej Novej Vsi, ako spievajúci bubeník v hudobnej skupine Kryštal. Na čajoch sme sa striedali dve tanečné skupiny Korpus a Kryštal. Každú nedeľu bola sála klubu naplnená do posledného miesta. Dievčatá nosili šaty a chlapci obleky,“ opísal svoje spomienky Novovešťan Ladislav Vikartovský.

Ako si ďalej pre nás zaspomínal, vtedy novoveská mládež sa podľa neho zabávala a tancovala pri skutočne kvalitnej hudobnej produkcii – na hitoch tej doby, ktoré pretrvávajú dodnes. „Možno si na nás ešte niekto pamätá, pretože toto bolo skutočné nádherné obdobie, v ktorom sme žili naozaj spoločensky,“ uzavrel pán Ladislav.

**V našej fotogalérii si môžete pozrieť aj fotografie týchto dvoch hudobných skupín. **Prvá fotografia skupina Korpus (zľava) Ing. Vladimír Kacvinský, vtedajší vedúci klubu , Marcel Kostelník, Vojtech Pavlanský a Paľo Rychtarčík. Na druhej fotogafii je skupina Kryštal, (zľava) Jozef Čaja, Peter Vall, Laco Vikartovský a Laco Kufčák.

A čo vy máte podobné zážitky? Pamätáte si iné podniky či miesta z nášho mesta, ktoré sa vám viažu s krásnymi udalosťami, priateľmi z mladosti, či veselými historkami? Alebo máte iné zaujímavé materiály či informácie týkajúce sa nášho mesta či jeho okolia? Podeľte sa o ne s našimi čitateľmi. Budeme veľmi radi, ak sa ozvete na mailovú adresu: buvalova@global24.sk.

Môže vás zaujímať:

Foto: súkromný archív LV

Tieto kapely zabávali mládež v 80 - tych rokoch minulého storočia
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM