Monika Hanigovská Magazín

Ako na malé či opuchnuté OČI? Niekoľko trikov a budú väčšie, rozžiarené a príťažlivé

Ešte si nemusíte ľahnúť pod nôž alebo úplne rezignovať! Skúste ich liečiť prírodou, cvikmi a využívať popritom kozmetické triky. Podtrhnú ich krásu a potlačia malé nedostatky.

Ilustračný obrázok k článku Ako na malé či opuchnuté OČI? Niekoľko trikov a budú väčšie, rozžiarené a príťažlivé
Zdroj: Reprofoto YouTube Smitha Deepak

Len niektoré ženy sa aj po rokoch dokážu pochváliť žiarivými či výraznými očami. Stres, choroby, zlý životný štýl, vek či genetika, im čoraz viac uberajú na kráse.

Aj keď si nechcete ľahnúť pod nôž, môžete im uľaviť správnou starostlivosťou a niekoľkými kozmetickými trikmi.

Zázrak na počkanie? Skúste bylinky

Aj v tomto prípade platí, že príroda je najlepší liečiteľ. Skúste pripraviť očný kúpeľ z bazalky, skorocela kopijovitého alebo rumančeka. Ako na to?

Listy z bazalky najprv umyte a cez noc ponorte do destilovanej alebo vopred schladenej prevarenej vody. Rastlinu ráno z vody vyberte. A je to! Roztokom si vypláchnite oči alebo nakvapkajte na odličovací tampón niekoľko kvapiek roztoku, zavrite oči a na chvíľu relaxujte.

Skorocel kopijovitý je ďalší poklad z prírody. Má výborné uskladňujúce, hojivé a protizápalové účinky. Budete potrebovať jednu lyžicu sušených listov a približne 250 ml vriacej vody. Nechajte niekoľko minút pôsobiť, listy sceďte a nechajte dobre vychladnúť. Použiť môžete i čerstvé listy – vytlačte šťavu a potrite si ňou unavené oči.

Chcete si skúsiť vymyť oči rumančekom? Na prípravu obkladu na oči budete potrebovať jednu lyžičku sušených listov a 200 ml horúcej vody. Vychladenú zmes si prikladajte na oči trikrát denne.

Očná joga

Výdobytky modernej techniky ako napríklad počítače, tablety a mobily im dávajú zabrať. Okrem oddychu im doprajte očnú jogu. Nenáročné cvičenie vám zaberie denne len 5 až 8 minút, a pri poctivom tréningu by ste mali pocítiť už prvé zmeny do mesiaca. Výsledok samozrejme závisí aj od toho, ako veľmi sú vaše oči unavené.

Vyskúšajte si súbor cvičení. Najprv si natrénujte vyznačené čiary pomocou obrázka a neskôr si predstavte pomyslenú čiaru pred sebou.

Aké sú najlepšie finty pomocou líčenia? Článok pokračuje pod obrázkom.

Finty pomocou líčenia

Stačí niekoľko krokov a aj vaše oči môžu pôsobiť väčšie a oddýchnutejšie.

  1. Ako prvé vždy naneste na viečko podkladovú bázu. Očné tiene vám potom vydržia dlhšie, farby ostanú sýtejšie. Vyskúšajte bielu, ktorá vynikne ešte viac na opálenej pokožke. Žiarivé oči vytvoríte aj pomocou púdrových, ružových, fialových a nude odtieňov.
  2. Ako začať? Naneste stredný odtieň na pohyblivú časť viečka, najsvetlejší pod obočie a najtmavší aplikujte do vonkajšieho kútika.
  3. Linka je dôležitá! Pokúste sa vytvoriť tenkú čiaru pozdĺž oka. Rozžiarite tak ešte viac svoje oči.
  4. Na vnútorný kútik oka použite svetlú ceruzku.
  5. Použite špirálu s objemom a na záver sa povenujte obočiu. Stačí správny odtieň ceruzky či farby, a naraz si vykúzlite obočie s ideálnym a plným tvarom.

Zobudili ste sa s opuchnutými viečkami? Aj to dokážete trikom šikovne potlačiť. Návod nájdete v priloženom VIDEU.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM