Zo Slovenska

Ak sa dáte ZAOČKOVAŤ, štát vám zaplatí DOVOLENKU! Kto chce takto odmeniť Slovákov?

Dobrým nástrojom na zvýšenie ochoty ľudí očkovať sa proti novému koronavírusu by mohlo byť odmeňovanie tých, ktorí sa dajú zaočkovať.

Ilustračný obrázok k článku Ak sa dáte ZAOČKOVAŤ, štát vám zaplatí DOVOLENKU! Kto chce takto odmeniť Slovákov?
12
Galéria
Zdroj: TASR

Mohlo by ísť o príspevok na pobyt v domácich ubytovacích a gastrozariadeniach. V piatok to navrhli predstavitelia strany Aliancia, ktorá združuje strany SMK, Most-Híd a Spolupatričnosť.

Odmeňovanie

Krisztián Forró, predseda SMK uviedol, že dobrým nástrojom na zvýšenie ochoty ľudí zaočkovať sa je odmeňovanie tých, ktorí prijmú vakcínu.

„Musíme podporiť tých, ktorých biznis bol najviac obmedzený. Náš návrh je, aby pri dosiahnutí kolektívnej imunity každý človek, ktorý sa dal zaočkovať, dostal voucher na pobyt v domácich ubytovacích a gastro zariadeniach. Podporíme tým turizmus a v konečnom dôsledku ekonomiku. Zároveň motivujeme ľudí, aby sa dali zaočkovať,“ vysvetlil Forró.

Ešte raz a zdevastujeme podnikateľov

Galantský okresný predseda Most-Híd Zoltán Horváth pripomenul, že prípadný ďalší lockdown bude devastačný pre podnikateľov, bez ohľadu na veľkosť ich biznisu.

„Očkovanie musíme priniesť ľuďom na úroveň obce. Pomohli sme pri testovaní, pomôžeme aj pri očkovaní,“ uviedol Horváth.

Podľa predstaviteľov Aliancie je nutné, aby sa štát zameral na masívnejšiu kampaň na podporu očkovania, a to aj na južnom Slovensku a v maďarčine.

„Sme zaplavení dezinformáciami. Je dôležité, aby štát bojoval proti šíreniu hoaxov,“ dodal Szabolcs Mózes, predseda strany Spolupatričnosť.

Ilustračné foto, TASR

Čo je potrebné vedieť?

Pristúpili by ste na očkovanie za takúto odmenu?

Tatry pod náporom turistov: Padol nový rekord
12
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM