Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Absurdné teórie aj nechutné útoky: Kráľovná bola JAŠTER, dušujú sa slovenskí hoaxeri

Dezinfoscéna reagovala na smrť britskej panovníčky okamžite. Konšpirátori poriadne popustili uzdu fantázii.

Ilustračný obrázok k článku Absurdné teórie aj nechutné útoky: Kráľovná bola JAŠTER, dušujú sa slovenskí hoaxeri
Zdroj: TASR AP/Oli Scarff

Vo veku 96 rokov zomrela vo štvrtok (8. 9.) britská kráľovná Alžbeta II. Oznámil to Buckinghamský palác. Na skon panovníčky okamžite reagovali politici a významné osobnosti z celého sveta, médiá aj bežní ľudia. A tiež šíritelia konšpirácií.

Teória s dvojníčkou

Na najnovšie dezinformácie týkajúcich sa kráľovnej upozornila polícia na svojom profile na Facebooku, na ktorom sa pravidelne venuje vyvracaniu hoaxov.

Policajti zdieľajú zábery z vysielania českej televízie, kde moderátor v priamom prenose oznamuje, že anglická panovníčka zomrela. Video na facebook zavesil pofidérny profil so slovami: „Áno, zdochla, ale už pred 2 rokmi. To si zabudol povedať.“

Komentáre na seba nenechali dlho čakať a väčšinou sa niesli v podobnom duchu. Viacero užívateľov v nich tvrdí, že kráľovná zomrela už dávno a posledné roky sa na verejnosti ukazovala jej dvojníčka. Objavili sa aj názory, že kráľovná vlastne nikdy neexistovala a celý jej život bol nainscenovaný.

„Už aj speváčka Seline Dion je mŕtva!“ tvrdí ďalšia komentujúca.

Kráľovná ako jašter

Medzi konšpirátormi je populárna aj teória o reptiliánoch. Má ísť o akýchsi jašterích tvorov, ktorí sa infiltrujú medzi ľudí a často sa objavujú na vysokých politických postoch či medzi aristokraciou. Podľa Slovákov z dezinfoscény bola reptiliánkou aj kráľovná Alžbeta.

„Už je jašterica tam kto ďalší?“ píše sa v komentári a ďalšie sa len tak sypú. „Táto stará zrúda reptiliánka je už dávno mŕtva, je to jej 5 klon. Je to operácia London Bridge pád Londýn s. r. o. ktorý vlastní celú USA a zbytok Európy aj s Vatikánom,“ rozpísal sa iný komentujúci.

Kráľovnú rozvášnení konšpirátori nazývajú aj satanovou nevestou a prajú jej, aby jej bola zem ťažká.

Odborníci na všetko

Policajti ľuďom pripomínajú, že rovnaké osoby, ktoré šíria hoax o tom, že kráľovná Alžbeta II. bola prevteleným jašterom, alebo že zomrela už dávno, tiež odporúčajú, ako by sme sa mali starať o zdravie a sú expertmi na vojnu a medzinárodnú politiku.

„Autori hoaxov zistili, že keď si niečo vymyslia, tak rovnako zmýšľajúca kasta ľudí ich za to pochváli. Stávajú sa tak závislými od páčikov a pochvalných komentárov na Facebooku. Je pritom jedno, že šíria najväčšie bludy – po lajkoch idú aj cez mŕtvoly,“ odhaľuje motiváciu konšpirátorov polícia.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

KOMENTÁRE, KTORÉ NEPOTREBUJÚ ĎALŠÍ KOMENTÁR... 🙈

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Friday, September 9, 2022

OBLUDNÍ HOAXERI SA NEZASTAVILI ANI PRED SMRŤOU KRÁĽOVNEJ: PREKVAPUJE TO EŠTE NIEKOHO? Deje sa to, čo sme predpovedali...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Friday, September 9, 2022

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM