Zo Slovenska

100-eurové odmeny nedostanú iba učitelia: Ktorí zamestnanci si prilepšia?

Počas decembra by na účtoch množstva pracovníkov školstva mal pristáť príspevok vo výške sto eur.

Ilustračný obrázok k článku 100-eurové odmeny nedostanú iba učitelia: Ktorí zamestnanci si prilepšia?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Odmena 100 eur sa vzťahuje na všetkých zamestnancov pracujúcich v školstve. Informoval o tom predseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy (OZPŠaV) na Slovensku Pavel Ondek.

Predseda školských odborárov uviedol, že v kolektívnej zmluve vyššieho stupňa na rok 2021 bolo dohodnuté, že zamestnávateľ poskytne zamestnancovi, ktorého pracovný pomer trvá ku dňu 30. novembra 2021 najmenej šesť mesiacov, odmenu v sume 100 eur.

Nielen učitelia

Nárok na poskytnutie odmeny nevzniká zamestnancovi, ktorému plynie skúšobná doba a zamestnancovi, ktorému plynie výpovedná doba. Odmena má byť vyplatená v mesiaci december vo výplate za mesiac november 2021.

Ondek poznamenal, že odmenu dostanú všetci zamestnanci pracujúci v školstve, nielen učitelia základných, stredných a špeciálnych škôl v rámci preneseného výkonu štátnej správy.

Prečítajte si tiež

Kto dostane odmenu?

„Dodávame, že odmenu v prenesenom výkone dostanú aj nepedagogickí zamestnanci pracujúci na základných, stredných a špeciálnych školách. Odmenu dostanú aj všetci zamestnanci materských škôl, základných umeleckých škôl, centier voľného času, školských klubov detí, jazykových škôl, školských jedální a internátov od svojich zriaďovateľov z podielových daní v rámci originálnych kompetencií. Odmenu dostanú aj všetci zamestnanci vysokých škôl,“ spresnil Ondek.

Zároveň dodal, že stoeurovú odmenu dohodli odbory a vláda SR a zamestnávatelia sa ju zaviazali realizovať svojim podpisom v kolektívnej zmluve vyššieho stupňa.

Zároveň doplnil, že ide o nárokovateľný záväzok z kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa na rok 2021.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ilustračné foto

Aktuálne zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM