Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

ZVRÁTENÝ biznis? Sulíkov syn má problém, jeho kontroverzný projekt už rieši Žilinka

Podnikateľský nápad mladého Sulíka vyvolal vášne. Už si ho všimla aj generálna prokuratúra, tá ho vraj bude preverovať.

Ilustračný obrázok k článku ZVRÁTENÝ biznis? Sulíkov syn má problém, jeho kontroverzný projekt už rieši Žilinka
Zdroj: instagram.com/fikisulik , TASR/Jaroslav Novák

Syn ministra hospodárstva Richarda Sulíka sa dal na podnikateľskú dráhu. Tento rok spustil kontroverzný projekt, ktorý strhol veľkú pozornosť.

Bizarné výzvy

Filip Sulík založil crowdfundingovú platformu Youdare, kde môže ktokoľvek adresovať druhému šialenú výzvu, a to za finančnú odmenu. Platforma funguje online od 7. januára a prispieť do nej možno predvolenou čiastkou alebo vlastnou sumou.

Projekt je to originálny, no otázniky vyvolávajú niektoré „hecovačky“, ktoré sú už trochu cez čiaru, iné môžu mať dopad na zdravie.

Časť Slovákov pobúrila napríklad výzva, aby niekto za sto eur zjedol exkrement, ktorý nájde na ulici.

Na platforme sa objavili aj iné výzvy. Hľadá sa niekto, kto napríklad vypije vodku na ex, zje surové vajce so sladkým nápojom a chilli omáčkou či vypije citrónovú šťavu bez vody.

Prokurátor reaguje

K biznis modelu mladého Sulíka sa najnovšie vyjadril aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Ten na sociálnej sieti oznámil, že dal riaditeľovi trestného odboru Generálnej prokuratúry platformu Youdare preveriť.

Žilinka konkretizoval, že dal preveriť, či „plnením bizarných až zvrátených výziev za odplatu, najmä osobami mladšími ako 18 rokov, spôsobilých vážnym spôsobom ohroziť či poškodiť život, zdravie, morálnu výchovu, slobodu alebo ľudskú dôstojnosť, nedošlo alebo nedochádza k spáchaniu niektorého z trestných činov proti životu a zdraviu, proti mládeži, proti slobode a ľudskej dôstojnosti, či proti iným právam a slobodám.“

Prokurátor pritom zdôraznil, že dôstojnosť ľudskej osoby nie je len základným právom ako takým, ale predstavuje skutočný základ základných práv. „Ľudská dôstojnosť sa musí bezvýhradne rešpektovať a to aj v prípade obmedzenia iného práva,“ doplnil.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM