Zverejnili rebríček NAJHORŠÍCH mäsových výrobkov na svete: Druhá je špecialita zo Slovenska!
Vonku je rebríček najhoršie hodnotených mäsových výrobkov na svete. Verili by ste, že sa na jeho vrchole môže ocitnúť práve táto slovenská špecialita?
Medzinárodný online kulinársky sprievodca TasteAtlas vytvoril na základe hodnotení jeho používateľov rebríček najhoršie hodnotených mäsových výrobkov na svete, v ktorom svieti aj naša vlajka.
Prvé miesto
Ani ten úplne najhorší mäsový výrobok na svete nemá ďaleko od Slovenska. Prvé miesto v rebríčku totiž patrí tlačenke, ktorá sa primárne považuje za poľskú špecialitu, ale je typická aj pre iné krajiny strednej a východnej Európy, vrátane nás. Získala 2,4 hviezdičky z piatich.
Slovensku hrozí medzinárodná HANBA! Svetový pohár je OHROZENÝ, chýbajú peniaze
„Tlačenka sa kedysi považovala za podradný mäsový výrobok, dnes je považovaná za jedinečnú gurmánsku pochúťku,“ píše TasteAtlas. Nie všetci však s týmto tvrdením súhlasia, keďže rebríčky na tejto webovej stránke sú vytvorené na základe hodnotení používateľov.
Liptovská saláma
Druhým najhorším mäsovým výrobkom na svete s hodnotením 2,6 je slovenská Liptovská saláma. Tá sa pritom môže pýšiť označením Zaručená tradičná špecialita.
„Liptovská saláma je špeciálny druh salámy, pričom unikátna receptúra pochádza zo 70. rokov minulého storočia a pre svoju výraznú chuť si saláma získala veľkú obľubu medzi spotrebiteľmi. Vyrába sa z hovädzieho mäsa, bravčového mäsa a korenia, ako je čierne korenie, muškátový oriešok, muškátový mušt, zázvor a cesnak,“ zoznamuje čitateľov s našou pochúťkou TasteAtlas.
Liptovská saláma má podľa autorov rebríčka jemnú mäsitú chuť vďaka čerstvej bravčovej masti použitej pri jej príprave a má intenzívnu vôňu muškátového orieška a zázvoru.
Na „nechcenom“ pódiu sa ocitla ešte americká Smithfield šunka. Tá získala hodnotenie 2,9.
Foto: ilustračné