Rastislav Búgel Zo zahraničia

Vražda, ktorá šokovala Česko: Jednu ženu mal zviazať a znásilniť, lekárke ROZSEKAL hlavu sekerou

Česko šokovala brutálna vražda mladej lekárky. Na verejnosť prenikli desivé detaily hrozného činu.

Ilustračný obrázok k článku Vražda, ktorá šokovala Česko: Jednu ženu mal zviazať a znásilniť, lekárke ROZSEKAL hlavu sekerou
Zdroj: Policie České republiky

V pondelok sme vás informovali o brutálnom prípade zo susedného Česka. „Od včerajšieho dňa sa v Plzenskom kraji zaoberáme ďalšími zvlášť závažnými trestnými zločinmi vraždy, pričom v jednom prípade ide o vraždu v štádiu pokusu, v druhom prípade potom bohužiaľ s tragickým koncom,“ informovala začiatkom týždňa česká polícia.

Z oboch skutkov je podozrivý ten istý muž, ktorého zadržala zásahovka a ktorý sa mal pokúsiť spáchať samovraždu.

Hrozné, čo mal spraviť

Podľa portálu novinky.cz, ktorý odhalil desivé detaily prípadu, je podozrivým primár jednej z nemocníc v Plzenskom kraji. Podľa portálu besnenie podozrivého začalo už v piatok večer, najneskôr však v sobotu nad ránom.

"Muž najskôr prišiel za svojou dvadsaťosemročnou kolegyňou do Plzne. Zviazal ju a rozsekal jej hlavu sekerou,“ povedal serveru zdroj oboznámený s prípadom s tým, že lekár pravdepodobne svojej obeti zobral telefón a napísal jej zamestnávateľovi, plzenskej fakultnej nemocnici, že v sobotu nepríde do práce.

Hodiny utrpenia

Z bytu mal po hroznom čine odísť. V nedeľu ráno mal údajne navštíviť svoju známu neďaleko krajskej metropoly. „Ženu tiež zviazal. Potom ju bil, znásilnil, škrtil. Zostal s ňou až do podvečerných hodín,“ dodal zdroj pre novinky.cz. Jedna zo susediek portálu povedala, že približne o pol desiatej večer začula tlmené volanie o pomoc. „Hneď som sa pýtala partnera, čo to bolo. Nevedela som, či som sa nepomýlila. Obaja sme chvíľku počúvali, ale nič ďalšie sa neozvalo. Potom už bolo úplné ticho. Netušili sme, čo strašného sa deje,“ povedala.

Vrátil sa do bytu obete

Český server dodáva, že napadnutá žena upadla do bezvedomia a to jej malo pravdepodobne zachrániť život. Doktor mal totiž z bytu odísť až po zhruba ôsmich hodinách. Keď sa prebrala, zavolala si pomoc.

Muž sa mal potom vrátiť do bytu mŕtvej lekárky. „Asi tam išiel zahladiť stopy, pretože napríklad sekera bola umytá,“ dodal pre novinky.cz zdroj. V momente, keď sa do bytu dostala zásahovka, mal si podrezať žily.

„U pacienta bolo nutné zabezpečenie vitálnych funkcií a následný transport do nemocnice,“ znie vyjadrenie krajskej záchrannej služby.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM