han Zo zahraničia

Veľké vojenské MANÉVRE v Rusku: V akcii bude viac ako 50-tisíc vojakov z rôznych krajín!

Viac ako 50-tisíc vojakov z viacerých krajín sa tento a budúci týždeň zúčastní na plánovanom veľkom vojenskom cvičení v Rusku.

Ilustračný obrázok k článku Veľké vojenské MANÉVRE v Rusku: V akcii bude viac ako 50-tisíc vojakov z rôznych krajín!
Zdroj: www.news.usni.org

Na manévroch Vostok 2022 (Východ 2022) bude nasadených celkovo 5000 kusov výzbroje a vojenskej techniky, ako aj 140 lietadiel a 60 vojenských plavidiel, oznámilo v pondelok ministerstvo obrany v Moskve. TASR správu prevzala od agentúry DPA.

Kedy a kde?

Cvičenia sa podľa oznámenia začínajú vo štvrtok 1. septembra a budú trvať do stredy budúceho týždňa (7. septembra). Konať sa budú v siedmich výcvikových priestoroch na východe Sibíri a Ďalekom východe, ako aj v Ochotskom a Japonskom mori.

Zahraničné vojenské kontingenty už dorazili na cvičisko v Prímorskom kraji, uvádza sa v oznámení. Sú medzi nimi vojaci z Bieloruska a ďalších bývalých sovietskych republík, Číny či Indie.

Na manévroch v čase vojny na Ukrajine budú nacvičovať okrem iného zaisťovanie vojenskej bezpečnosti Ruska a jeho spojencov, uviedol ruský rezort.

Vojenské cvičenia Vostok patria k najväčším v Rusku. Dosiaľ najrozsiahlejšie zorganizovali v roku 2018 za účasti takmer 300.000 ruských vojakov, ako aj mongolských a čínskych jednotiek.

FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM