han Zo zahraničia

V Turecku sa pripravujú na utečencov z Afganistanu: Stavajú MÚR s ostnatým drôtom!

Po tom, čo hnutie Taliban prevzalo moc nad Afganistanom, snaží sa z krajiny ujsť množstvo ľudí. Tým chcú zatarasiť cestu v Turecku, kde sa rozhodli pre postavenie múru.

Ilustračný obrázok k článku V Turecku sa pripravujú na utečencov z Afganistanu: Stavajú MÚR s ostnatým drôtom!
Zdroj: Twitter.com/AFP/status/1427475605692452896

Ako informuje český spravodajský portál www.novinky.cz, Turecko reaguje na prípadný enormný nárast utečencov, ktorí by mali využívať ich krajinu ako jednu z trás do Európy. Na hraniciach s Iránom tak stavajú bariéru.

Nejde o žiadnu maličkosť, ale o veľkú výstavbu. Veď múr má byť dlhý 295 kilometrov a má byť vystužený ostnatým drôtom a zákopmi. „Zintenzívňujeme práce, naše hranice budú nepriechodné,“ povedal tureckému denníku Hürriyet minister obrany Hulusi Akar a prezradil, v akej fáze sa nachádzajú práce na múre: „Vykopaných bolo už takmer 150 kilometrov. Posilnili sme tiež naše základne na hraniciach.“

Ako uvádza web, kompletne je postavených približne päť kilometrov.

Aj Turci, podobne ako ďalšie štáty, vyslali do hlavného mesta Afganistanu Kábulu, letecký špeciál. Ten sa do Turecka vrátil s 324 občanmi Turecka, ktorý tam pracovali. Od ďalších zhruba 1 500 čaká na vyjadrenie, aby ich mohli tiež evakuovať.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM